Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και παρανομεί κτίζοντας παράνομα και αγράμματος είναι... ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ



Η συζήτηση ξανά για την πυρηνική ενέργεια... Εκμεταλλευόμενοι την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, τα μέτρα που πρέπει να αναληφθούν έτσι ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου "τα παπαγαλάκια" σαν πωλητές πυρηνικών εργοστάσιων παραγωγής ενέργειας μας λένε διάφορα κτλ.
Ο κ. Σουφλιά πιάστηκε άλλη μια φορά αδιάβαστος... Του απάντησε ο κ. Δήμας αλλά το έχουμε γράψει και εμείς... Και τα πυρηνικά ανήκουν στα ορυκτά καύσιμα κύριε Σουφλιά!
(περισσότερα στο άρθρο μου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας www.prosanatolismoi.gr)
Υπάρχουν πολλά κείμενα που αναφέρονται στην Πυρηνική Ενέργεια. Επιλέξαμε όμως ένα της Green Peace, κλικάρετε στον τίτλο για να το διαβάσετε.
ΠΥΡΗΝΙΚΑ? - Όχι ευχαριστώ! ας θυμηθούμε το σύνθημα της δεκαετίας του '70.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: H συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλειο άρχισε... Να είμαστε σε επιφυλακή.
Κ. Φωτ.

3 σχόλια:

antonis είπε...

Λοιπόν μην παραμιθιαζεσται εύκολα για του πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρηκις ενεργείας ΠΣΠΗΕ .Καταρχήν οι γείτονες μάς οι Βούλγαρη έχουν σε απόσταση αναπνοής το κοζλοντουι (το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με τους σημερινούς ΠΣΠΗΕ είναι πεπαλεωμενις ρωσικής τεχνολογίας αυτό είναι όμως ένα άλλο θέμα όχι του παρόντος )οι "φίλοι μας" οι Τούρκοι αν δεν έχων ξεκινειση ακόμη έχουν σχεδία για 3 η 4 ΠΣΠΗΕ ΟΧΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ αλλά
με λεφτά ξένου επενδυτή φυσικά αυτό σημενη και κάποια χρονιά εκμετάλλευσης από αυτόν αυτό το λέω γιατί μερικές
φωνές θα πούνε για το που θα βρούμε τα λεφτά. Ριχτέ επίσης και μια μάτια για το τι κάνουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη (οι Γάλλοι ονομάζουν πράσινοι την τεχνολογία των ΠΣΠΗΕ) πόσο τής εκατό τον αναγκών τούς καλύπτουν από τούς ΠΣΠΗΕ .ΛΟΙΠΟΝ θέλετε μια Ελλάδα που θα είναι εξαρτημένη από εισαγωγές ρεύματος από την Αλβανία ΝΑΙ την Αλβανία καλά διαβασαται και άλλες χώρες θέλετε μια Ελλάδα να καίει πετρέλαιο και λιγνίτη οι μια Ελλάδα που κοιτάει μπροστά έχοντας λύση τα ενεργειακά τής προβλήματα ,χρειάζονται όχι ένας αλλά 2 τουλάχιστον ΠΣΠΗΕ ,και μη μου πείτε το τη θα κάνουμε τα πυρηνικά απόβλητα και τής γενιές του μέλλοντος σάς παρακαλώ λύσεις υπάρχουν θελήσει υπάρχει? οι τεχνολογία προχωρά με εκθετικούς ρυθμούς το τη ξέρουμε σήμερα είναι
δεκαπλάσιο με αυτό του πέρυσι .Τελειώνοντας θα πω και αυτό έχοντας
και έναν ΠΣΠΗΕ θέλοντας και μη αποκτάς γνώση και προπαντός υλικό για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ αλλά πείτε μου σάς παρακαλώ οι "φίλοι μας" οι Τούρκοι είναι και αυτή κατά τον πυρηνικών θυμηθεί ται το παράδειγμα του ΙΣΡΑΗΛ το πώς απέκτησε πυρηνικά διλαδι, ελπίζω αν ποτέ κατασκευάσουμε ΠΣΠΗΕ να μην ασχοληθούμε ποτέ με τα παραπάνω σκευτιται λοιπόν και αποφασίστε με ΛΟΓΙΚΟΙ .
Ευχάριστο που με ακούσατε

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Αγαπητέ επισκέπτη,
Διαφωνώ για πολλούς λόγους με το σκεπτικό σας...
Ο πολιτικός ρεαλισμός έκανε ολόκληρους λαούς να υποκύψουν στο ναζισμό. Όμως όσοι υπέκυψαν ή συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς πέρασαν στην αφάνεια και στην καταφρόνια ενώ όσοι αντιστάθηκαν είναι τα τιμώμενα πρόσωπα...
Σέβομαι την άποψή σας / παραθέτω όμως την άποψη της Green Peace (υπάρχουν φυσικά δεκάδες παρόμοιες που με επιχειρήματα είναι αντίθετες με την πυρηνική ενέργεια).
http://www.greenpeace.org/greece/news/nuclear-power-is-not-the-answer

antonis είπε...

H διαφωνια ειναι προσον του διαλογου.
Ο πολιτικός ρεαλισμός ομως, ωθει και την προοδο των λαων!
Τους Γερμανούς;;; εννοειτε την συγχρονη
Γερμανια, η τους ΝΑΖΙ του 1940;,
οτι πέρασαν στην αφάνεια και στην καταφρόνια;
Συνεργάστηκαν Ιταλοι,Ιαπωνες επισημα και πολλοι αλλοι ανεπισημα.
Πως δηλαδη; η με ποιο τροπο εννοειτε την αφάνεια και την καταφρόνια; αυτων των κρατων;

(τιμώμενα πρόσωπα...)Δεν ειναι αυτα τα κρατη τιμωμενα; πραγματικα σας μιλαω δεν σας καταλαβαινω τι θελετε
να πειτε, εμπλαικωντας τον ναζισμο σε ενα θεμα ενεργειακης-οικονομικης και πολιτισμικης(δεν καιμε και λιγνιτη_μαζουτ) προοδου του τοπου.

παραθέτω την άποψη μου(μονο)
(υπάρχουν φυσικά δεκάδες παρόμοιες που με επιχειρήματα είναι θετικες με την πυρηνική ενέργεια για αποκλειστικα ειρηνικους σκοπους-βλεπε και τον Δημοκρητο μας).