Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Η Μονή Βατοπεδίου, ο Εφραίμ, ο Ζορμπάς και το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου


Το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου ήταν μέσα στους στόχους της ομάδας Εφραίμ. Ήθελε να δώσει νερό από την Λίμνη Βιστωνίδα για να τo ανταλλάξει με το Στρατοπέδο Χαϊδαρίου, συνολικής έκτασης 3.300 στρεμματων.
Διαβάστε το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας.
«Σύμφωνα με πληροφορίες, που όμως δεν επιβεβαιώνει ο κ. Ζορμπάς, όταν ήταν γενικός γραμματέας είχε δεχτεί τηλεφώνημα από το περιβάλλον του πρωθυπουργού για να δεχτεί και να ακούσει το αίτημα Εφραίμ. Λίγες ημέρες αργότερα ο Εφραίμ, συνοδευόμενος από τον Αρσένιο, έφτασαν στο γραφείο του κ. Ζορμπά και παρουσία τουλάχιστον ενός στρατιωτικού επιτελούς ζήτησαν να ανταλλάξουν την παραλίμνια περιοχή της Βιστονίδας, που ανήκε στη μονή, με στρατόπεδο ισόποσης αξίας. Η απάντηση του κ. Ζορμπά ήταν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, γιατί τα στρατόπεδα με βάση τον νόμο παραχωρούνται μόνο σε δήμους και υπό την προϋπόθεση ότι το μισό της έκτασης θα πολεοδομηθεί και θα επιστρέψει στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων.»
Κλικάρετε στον τίτλο για να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Σημείωση: Κάτω από το βάρος των νέων δεδομένων επικαιροποιούμε παλαιότερη έρευνα και πρόταση για το Στρατόπεδο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και η τηλεόραση είπε για τον Εφραίμ και το Στρατόπεδο Χαίδαρίου. Δεν το είδατε?

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Δεν το είδα. Με ενημέρωσαν...

Anastasios είπε...

Χρόνια τώρα ακούω για την αξιοποίηση του στρατοπέδου και τη μετατροπή του σε χώρο πρασίνου και αναψυχής. Αλλά καμία κίνηση για την αξιοποίηση, περιμένοντας την άλλη "αξιοποίηση" (τσιμεντοποίηση). Έχει αναλάβει κάποια πρωτοβουλία η δημοτική αρχή?Πότε επιτέλους θα δούμε (αν τη δούμε) αυτή την πλαγιά του Ποικίλου καταπράσινη απο δέντρα?