Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Εξελίξεις για τον Ελαιώνα - Το 5ο τμήμα του ΣτΕ κρίνει το νόμο 3481/2006 αντισυνταγματικό


Κατ΄ αρχάς να διευκρινήσουμε ότι οι νέες εξελίξεις δεν σχετίζονται με την προσφυγή των 130 για το Mall του κ.Βωβού. Πως έχει στην πραγματικότητα το θέμα:
Tο ΥΠΕΧΩΔΕ είχε ετοιμάσει ένα ΠΔ (το 2008?) στο οποίο συμπεριελάμβανε και τις ρυθμίσεις του Ελαιώνα. To 5o Τμήμα του ΣτΕ έλεγξε την νομιμότητά του και το έκρινε αντισυνταγματικό, παρέπεμψε δε το διάταγμα στην Ολομέλεια του ΣτΕ.
Η Επιτροπή Πολιτών στην πρόσφατη ανάρτηση στο blog του Ελαιώνα μεταξύ των άλλων σημειώνει ότι:
"Αποδεικνύεται ότι οι αρμόδιοι φορείς, η Βουλή, η Νομαρχία, το ΥΠΕΧΩΔΕ, ο Δήμος, ενέκριναν και προώθησαν αντισυνταγματικές ρυθμίσεις εις βάρος της πόλης και των πολιτών και υπέρ εργολαβικών συμφερόντων."
Διαβάστε και το σχετικό δημοσίευμα στην Ελευθεροτυπία της Πέμπτης 12/3/09.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

elpizo na min einai alli mia xameni eukairia logo enos trypioy apo oles tis apopsis 8esmikou plaisiou. se poious nomous, se poies apofaseis na vasistei kaneis? na euxeste i dipli anaplasi na proxorisei giati prasino den 8a doume pote etsi opos pame

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Δυστυχώς τα πολιτικά πράγματα δεν προωθούνται με ευχές...
Υπάρχει για τον Ελαιώνα το νομικό πλαίσιο για να αποκτήσει η Αθήνα το Μητροπολητικό της Πάρκο. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες τόσο από την κυβέρνσηση όσο και από την αυτοδιοίκηση που δεν αξιοποίησαν το ΠΔ/95 και άφησαν την περιοχή μέσα στη βρώμα έτσι ώστε να απαξιωθεί και μετά κάποιοι πολίτες όπως εσείς να επιθυμούν Mall, γήπεδα, κτήρια κ.λπ.
Το ΠΔ/95 προέβλεπε 25-30% πράσινο, και στους συγκεκριμένους χώρους υπήρχε η δυνατότητα να γίνει πάρκο γιατί οι ελύθεροι χώροι ήταν συγκεντρωμένοι και όχι διάσπαρτοι.