Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Πολιτική και ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ συμφωνία στην Κοπεγχάγη για την κλιματική αλλαγή/ Τα κέρδη πάνω από το κλίμα και τον άνθρωπο αποφάσισαν/ ΝΤΡΟΠΗ - SHAME


[Κλικάρετε ΕΔΩ - Greenpeace]



Σύμφωνα με ασφαλείς έγκυρες πληροφορίες που συλλέξαμε από τα πρακτορεία ειδήσεων αλλά και από το COP15 (επίσημη πληροφόρηση για τη διεξαγωγή της συνόδου στην Κοπεγχάγη) τελικά επετεύχθη πολιτική αλλά μη δεσμευτική συμφωνία στην Κοπεγχάγη. Το αίτημα των κινημάτων,των ΜΚΟ για μια δίκαιη δεσμευτική συμφωνία με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης άφησε αδιάφορους τους μεγάλους ρυπαντές της γης.
Οι πολιτικοί και ιδιαίτερα των μεγάλων και ανεπτυγμένων χωρών αποδείχτηκε ότι δεν πήγαν στην Κοπεγχάγη για να βρουν λύσεις και να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με νομική ισχύ. Πήγαν εκεί ως εκπρόσωποι των πετρελαιάδων και των βιομηχανιών που ρυπαίνουν να κουκουλώσουν την υπόθεση.
Αποδείχτηκε ότι ο 68χρονος διευθυντής του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ της NASA, Τζέιμς Χάνσεν είχε δίκιο όταν δήλωσε στους Τάιμς του Λονδίνου "ότι θα μποϊκοτάρει τη σύνοδο, θεωρώντας ότι δεν είναι παρά μια "φάρσα. Στην ουσία, τόνισε, τα ανεπτυγμένα κράτη θέλουν να αγοράζουν "συγχωροχάρτια", δίνοντας μικροποσά στις αναπτυσσόμενες χώρες, για να συνεχίσουν τη ρύπανση και την επιβάρυνση της ατμόσφαιρας, σαν να μην τρέχει τίποτε.
---------------
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ:
[Friends of the Earth: Το σχέδιο διακήρυξης είναι "καταστροφή για τις πιο φτωχές χώρες. Μας προκαλεί αηδία η ανικανότητα των πλούσιων χωρών να δεσμευθούν για τις μειώσεις αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, που γνωρίζουν πως είναι απαραίτητες" αναφέρει η ανακοίνωση. Προβάλλεται από τις ΗΠΑ ως επιτυχία, ωστόσο είναι ακριβώς το αντίθετο. Δεν προβλέπει δράση για τη συγκράτηση της υπερθέρμανσης και αυτό θα προκαλέσει σε εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες των φτωχών χωρών, περισσότερη πείνα" συμπληρώνεται.

Greenpeace, ο διευθυντής του βρετανικού γραφείου Τζον Σόβεν δήλωσε: "Φαίνεται ότι λίγοι είναι οι πολιτικοί που μπορούν να δουν πέρα από το μικροσυμφέρον τους και ακόμη λιγότεροι εκείνοι που νοιάζονται για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής".

Εκ μέρους των αναπτυσσόμενων χωρών, ο διαπραγματευτής της G77 Λουμούμπα Ντι Απίνγκ δήλωσε ότι "η συμφωνία σίγουρα θα έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή της Αφρικής και των μικρών νησιωτικών κρατών. Είναι το λιγότερο φιλόδοξο σχέδιο που μπορεί να φανταστεί κανείς. Παγιδεύει τις φτωχές χώρες σε αέναη φτώχεια. Ο Ομπάμα έσβησε κάθε διαφορά του με τον Μπους".

Ευρωπαϊκή Ένωση (πρώτη αντίδραση): "απέχει πολύ από τις προσδοκίες μας".]
ΠΗΓΗ: Nooz , COP15.
---------------
Στο blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου για έντεκα ημέρες αναρτήσαμε ειδήσεις, σχόλια, video με θέμα τη σύνοδο του ΟΗΕ στην Κοπεγχάγη για την κλιματική αλλαγή. Με συνεχείς αναρτήσεις στο blog προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε το κλίμα μέσα και έξω από τις αίθουσες των συνεδριάσεων τον παλμό χιλιάδων ανθρώπων και την αποφασιστικότητα να πάρουν την υπόθεση της προάσπισης της ζωής και του πλανήτη στα χέρια του.
Συμμετείχαμε στην οργάνωση της συγκέντρωσης για την κλιματική αλλαγή στο Σύνταγμα (12/12/09) και της διεθνούς ημερίδας με θέμα «Κλιματική αλλαγή – Περιβάλλον και Μετανάστες» στο Περιστέρι, διοργανώσαμε τριήμερες εκδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή στο Χαϊδάρι (5,6,12/12/09), στείλαμε χιλιάδες ενημερωτικά mail σε group συζητήσεων κ.λ.π.
Εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο, παρά μόνο ότι αυτοί που έβαλαν «τα κέρδη πάνω από το περιβάλλον και τον άνθρωπο» πρέπει να αισθάνονται ΝΤΡΟΠΗ. Eμείς στο μέτρο των δυνάμεών μας, μαζί με τους ευαισθητοποιημένους πολίτες όλου του κόσμου θα εντείνουμε τους αγώνες μας για την προστασία της ανθρωπότητας.
Κ.Φωτ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΗΕ των πετρελαιάδεων και των γκορηδων:
Questions over OIL-carbon business deals of UN climate change guru Dr Rajendra Pachauri
The head of the UN's climate change panel - Dr Rajendra Pachauri - is accused of making a fortune from his links with 'carbon trading' companies.

20 Dec 2009

The head of the UN's climate change panel - Dr Rajendra Pachauri - is accused of making a fortune from his links with 'carbon trading' companies.

http://www.telegraph.co.uk/news/6847227/Questions-over-business-deals-of-UN-climate-change-guru-Dr-Rajendra-Pachauri.html