Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Μια μόνο προσφορά για την κατασκευή εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο | [έχει σχέση με τη σιδηροδρομική γραμμή Ικονίου - Ασπροπύργου]

[Έχει σχέση με την εμπορική σιδηροδρομική γραμμή Ικονίου - Ασπροπύργου που διασχίζει το Όρος Αιγάλεω/ Ποικίλο και μια απο τις κοιλαδογέφυρες "ύπταται" πάνω από τη Λ.Αθηνών, μεταξύ Μονής Δαφνίου και Αφαίας Σκαραμαγκά]

Από το ΑΠΕ.

Με μια μόνο δεσμευτική προσφορά από την κοινοπραξία ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ και την Goldair, έληξε τη Δευτέρα ο διαγωνισμός για την κατασκευή του πρώτου εμπορευματικού κέντρου στη χώρα στο Θριάσιο Πεδίο.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, το οποίο και αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις εμπορευματικές μεταφορές της χώρας μας και να την καταστήσει βασική «πύλη« εισόδου και εξόδου εμπορευμάτων από όλη την επικράτεια.

Την προσφορά αναμένεται να αξιολογήσει από αύριο η ΓΑΙΑΟΣΕ, που διαχειρίζεται την έκταση των 588 στρεμμάτων όπου θα εκτείνεται το νέο εμπορευματικό κέντρο. Στόχος της διοίκησης της ΓΑΙΑΟΣΕ, είναι η διαδικασία της αξιολόγησης να ολοκληρωθεί τέλος Αυγούστου, ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου να προχωρήσει η ανάδειξη του μειοδότη και η υπογραφή της σύμβασης η οποία θα πρέπει κατόπιν να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Σημειωτέον πως στο διαγωνισμό δεν προσήλθε τελικά η Κινεζική Cosco.

Δεν υπάρχουν σχόλια: