Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ - Η δράση μας

http://www.youtube.com/watch?v=dR4myMgnsHE
Κλικάρετε εδώ και θα δείτε το video από την καμένη Πάρνηθα. Μέχρι 30 Αυγούστου το έχουν δει 500 επισκέπτες.

Ο πυρήνας των ιδρυτικών μελών του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. προέρχεται από τους "Φίλους της Ορεινής Πεζοπορείας Χαϊδαρίου - ΦΟΠ".
Ο ΦΟΠ πραγματοποίησε δεκάδες αναβάσεις στα βουνά της Αττικής και συμμετείχε σε πεζοπορείες των ορειβατικών συλλόγων Ελευσίνας, Αχαρνών, Αθηνών.
Μέλη μας συμμετείχαν στους αγώνες για την διάσωση του Μαραθώνα, στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του άρθρου 24 του Συντάγματος, στον αγώνα για τις ελεύθερες παραλίες και σε όλες τις κινητοποιήσεις οικολογικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει στο "Δίκτυο κινημάτων πόλης και ενεργών πολιτών" και έχει επαφή και συνεργασία με φορείς της Δυτικής ΑΘήνας που έχουν οικολογικό - περιβαλλοντικό προσανατολισμό. Ειδικότερα συνεργαζόμαστε α) με τον "Περιβαλλοντικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Περιστερίου β) με τον "Όμιλο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό Πετρούπολης - το Ποικίλο", γ) με την "Επιτροπή για τη διάσωση του Ελαιώνα" με τοπικά περιοδικά (Πυριτιδοποιείο Αιγάλεω, προσανατολισμοι δυτικά, Πράσινη πόλη) και με πρωτοβουλίες και κινήσεις πολιτών reconstruction, Χαϊδαρίου, μπλόκο στα Δυτικά).
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο 20o7 έχει πραγματοποιήσει τα εξής:


  • Αμέσως μετά την πυρκαγιά της Πάρνηθας ήταν ο πρώτος φορέας που μαζί με τους ανωτέρω φορείς της Δυτικής ΑΘήνας έκαναν παρέμβαση εκθέτοντας τα μεγάλα ανοικτά θέματα της περιοχής। Το κείμενο αυτό κατετέθηκε ως αναφορά στη Βουλή από τους βουλευτές Ι.Τραγάκη (Ν.Δ.), Απ.Κακλαμάνη (ΠΑΣΟΚ), Ασημίνα Ξηροτύρη (ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο και απαντήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
  • Τρία μέλη μας επισκέφτηκαν την καμένη Πάρνηθα και συνέταξαν έκθεση για το μέγεθος της καταστροφής καθώς και για τις εργασίες στήριξης των εδαφών. Φωτογραφίες και video αναρτήθηκαν στο indymidia, left, prosanatolismoi.
  • Εδόσαμε ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύητκε και στον αθηναϊκό τύπο, με την οποία καλέσαμε τους κατοίκους του Χαϊδαρίου και της Δυτικής ΑΘήνας να προστατέψουν τα δάση και τα άλση της περιοχής। Μέλη μας συμμετείχαν εθελοντικά στη δασοπροστασία και ειδικότερα αναλαμβάνοντας το πυροφυλάκιο πάνω από τη Μονή Δαφνίου.
  • Δημιουργήσαμε αυτό το blog για προβολή των οικολογικών - περιβαλλοντικών θέσεων, την επικοινωνία και συντονισμό των μελών και φίλων του συλλόγου.

Στο επόμενο διάστημα θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες για την ίδρυση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ και θα επιδιώξουμε την γνωστοποίηση του συλλόγου στην τοπική κοινωνία. Η εγγραφή μελών καθώς και το δυνάμωμα του συλλόγου αποτελεί πρωτεραιότητα.

Σε περίπτωση που συμφωνείτε με τις βασικές αρχές του καταστατικού και επιθυμείτε να γίνετε μέλη του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής που έχουμε αναρτήσει και στείλτε την με ΗΝ ταχυδρομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: