Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: BLOG ACTION DAY ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ/14.000 Bloggers, 12 εκατομμύρια αναγνώστες

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 24 ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
(τα ανωτέρω αιτήματα υποβάλλαμε στον Επίτροπο Περιβάλλοντος της ΕΕ κ. Σταύρο Δήμα)
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ
(τα ανωτέρω αιτήματα υποβάλλουμε στην παγκόσμια κοινότητα και καλλούμε τους ευαισθητοποιημένους με το περιβάλλον πολίτες όλου του κόσμου να συντονίσουν τους αγώνες τους)
Η BLOG ACTION DAY ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕΙ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ 364 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.

Σήμερα είναι η μέρα δράσης των bloggers για το περιβάλλον...
Μία μέρα για να μας υπενθυμίζει ότι η δράση μας θα πρέπει να είναι σε μόνιμη και σταθερή βάση. Μια ημέρα που αναδεικνύεται η ανάγκη οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες όλου του κόσμου, και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες να δράσουν, εκτός από τους παραδοσιακούς τρόπους, με τόλμη και με φαντασία για την προστασία του περιβάλλοντος. Η blog action day είναι ένας νέος τρόπος.
Μια έξυπνη ιδέα που θα μπορούσε να βρει εφαρμογή και για άλλα θέματα ακόμα και στη χώρα μας...

Ο Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και το e - magazine «προσανατολισμοί» επεξεργάζονται μια blog action day για την υπεράσπιση του άρθρου 24 του Συντάγματος και την δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος. (για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε)

Ενημερωτικά στοιχεία για την blog action day για το Περιβάλλον, 15 Οκτωβρίου 2007:
Στις 20 Σεπτεμβρίου ´07 είχαν δηλώσει συμμετοχή 5.500 bloggers με εν δυνάμει επισκέπτες εκείνη την ημέρα 4,5 εκατομμύρια.
Στις 12 Οκτωβρίου ΄07 ο αριθμός των bloggers είχε διπλασιαστεί, δηλαδή μέσα σε είκοσι ημέρες είχε φτάσει τους 11.100 με 8,5 εκατ. επισκέπτες.
Στις 13 Οκτωβρίου ΄07 είχαν προστεθεί 1.116 bloggers και ο αριθμός του συνολικά είχε ανέλθει στους 12.316 ενώ οι εν δυνάμει επισκέπτες τα 12,3 εκατ.
Στις 14 Οκτωβρίου ΄07 το πρώι, μία μέρα πριν την blog action day, ο αριθμός των bloggers έχει φτάσει τους 13.764 (1.448 δήλωσαν συμμετοχή την παραμονή)
και στις
15 Οκτωβρίου το ο αριθμός των bloggers έφτασε τους
14.000 !!! οι δε αναγνώστες θα ξεπεράσουν τα 12 εκατομμύρια.

Παρακολουθώντας την διαδρομή της πρωτοβουλίας δεν μπορούσα αρχικά να υπολογίσω τη δυναμική της ούτε να προβλέψω την αύξηση των συμμετασχόντων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι:
Ο Έλληνας Επίτροπος για το Περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ. Σταύρος Δήμας συμμετέχει στην blog action day και μάλιστα εκείνη την ημέρα, δηλαδή στις 15 Οκτωβρίου, θα έχει ανοικτή «συνομιλία» με ενδιαφερόμενους μέσω της ιστοσελίδας του. Εμείς έχουμε ήδη υποβάλει τα αιτήματά μας από την Κυριακή 14/10/07.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο τηλεοπτικός σταθμός SKY τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, θα έχει ειδική εκπομή στις 19:00 για την blog action day. Θα έχουν προσκαλεστεί και bloggers και πιθανά να συμμετάσχουμε και εμείς.
Σχετικά links:
http://blogactionday.org/ (το blog της πρωτοβουλίας - δηλώστε συμμετοχή)
http://blogs.ec.europa.eu/dimas (το blog του κ.Δήμα για τον διάλογο)
http://xpolis.blogspot.com/ (το blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ στο οποίο έχει αναρτηθεί το κείμενο που διαβάζετε)
http://www.prosanatolismoi.gr/ (το site των προσανατολισμών που παρουσιάζει στο σχετικό video της blog action day και που θα πάρει την πρωτοβουλία για την blog action day για το άρθρο 24 του Συντάγματος και τη δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος)

3 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Ενδιαφέρουσα συμμετοχή στο ΣΚΑΪ.

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
εριεχει ερωτονομικον
που διχασε κοινο και κριτικους με το φυσιολατρικο και αντικαπιταλιστικο του περιεχομενο

Ανώνυμος είπε...

は日本語で何と言いますか? [url=http://japanese-garden.org]バイアグラ[/url] バイアグラ