Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. - Απολογισμός/ Πρόγραμμα

Την Τρίτη, 9/10/07 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών και φίλων του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν ιδέες και προτάσεις για την λειοτυργία και τους στόχους του συλλόγου. Στην εισήγησή του, ο Κώστας Φωτεινάκης, αφού έκανε μια αναφορά στα οικολογικά προβλήματα στον κόσμο, στην Ελλάδα και στη Δυτική Αθήνα παρουσίασε τον απολογισμό και πρότεινε ένα πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα:

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο 20o7 πραγματοποίησε τα εξής:

Αμέσως μετά την πυρκαγιά της Πάρνηθας ήταν ο πρώτος φορέας που μαζί με τους προαναφερόμενους φορείς της Δυτικής ΑΘήνας έκαναν παρέμβαση εκθέτοντας τα μεγάλα ανοικτά θέματα της περιοχής. Το κείμενο αυτό κατατέθηκε ως αναφορά στη Βουλή από τους βουλευτές Ι.Τραγάκη (Ν.Δ.), Απ.Κακλαμάνη (ΠΑΣΟΚ), Ασημίνα Ξηροτύρη (ΣΥΡΙΖΑ), το οποίο και απαντήθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Τρία μέλη μας επισκέφτηκαν την καμένη Πάρνηθα και συνέταξαν έκθεση για το μέγεθος της καταστροφής καθώς και για τις εργασίες στήριξης των εδαφών. Φωτογραφίες και video αναρτήθηκαν στο indymedia, left, prosanatolismoi κτλ.
Εκδώσαμε ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε και στον αθηναϊκό τύπο, με την οποία καλέσαμε τους κατοίκους του Χαϊδαρίου και της Δυτικής ΑΘήνας να προστατέψουν τα δάση και τα άλση της περιοχής. Μέλη μας συμμετείχαν εθελοντικά στη δασοπροστασία και ειδικότερα αναλαμβάνοντας το πυροφυλάκιο πάνω από τη Μονή Δαφνίου.
Δημιουργήσαμε το blog του συλλόγου στο INTERNETγια προβολή των οικολογικών - περιβαλλοντικών θέσεων, την επικοινωνία και συντονισμό των μελών και φίλων του συλλόγου.
Υλοποιούμε ήδη το πρόγραμμα ορεινών πεζοποριών στα βουνά της Αττικής που καλύπτει την περίοδο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2007.
Καταθέσαμε την αίτηση προς το Πρωτοδικείο για την σύσταση του συλλόγου. Το Πρωτοδικείο έχει ορίσει την 7 Ιανουαρίου 2008 ως ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών του συλλόγου για την έγκριση. Το κόστος της σύστασης του συλλόγου είναι 700 Ευρώ.
Συμμετείχαμε στη συνέλευση του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών (8/10/2007)
Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. σε συνεργασία με τον ΠΦΣΠ, θα πάρει μέρος στην ημερίδα που διοργανώνει το ΠΔΚΠ, στο ΤΕΕ. Το θέμα της Ημερίδας είναι: «ΠΑΡΝΗΘΑ – ΥΜΗΤΤΟΣ – ΠΕΝΤΕΛΗ – ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ: ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ S.O.S./ Δράσεις για την σωτηρία του, κοινωνικός έλεγχος. Η εισήγηση που θα συνυπογράφεται από τον Κώστα Φωτεινάκη (ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.) και Δημήτρη Κούνδουρο (Π.Φ.Σ.Π.) έχει τον τίτλο «Η σημερινή κατάσταση και οι απειλές για το Ποικίλο Όρος».

Άμεσοι στόχοι για το επόμενο διάστημα:
Ολοκλήρωση των διαδικασιών για την νομική σύσταση.
Γνωστοποίηση του συλλόγου στην τοπική κοινωνία. (Δελτίο τύπου, εφημερίδες, συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις, ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου και τοπικών συλλόγων)
Η εγγραφή μελών αποτελεί προτεραιότητα.
Με αφορμή την Παγκόσμια Καμπάνια για το κλίμα, 8 Δεκεμβρίου, διάλεξη – συζήτηση με τον επίκουρο καθηγητή κ. Παναγιώτη Νάστο, τομέας Γεωγραφίας – Κλιματολογίας. Η ημερομηνία δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με τον ΠΦΣΠ, την ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ και την Ευώνυμο Οικολογική Βιβλιοθήκη.
Καταγραφή τοπικών προβλημάτων και διαμόρφωση θέσεων στο πνεύμα του καταστατικού. (Ποικίλο, Στρατόπεδο, Σκαραμαγκάς, Πεζοδρόμια κτλ)
Διαμόρφωση νέου πεζοπορικού εκδρομικού προγράμματος.
Επισκέψεις σε τοπικούς ιστορικούς χώρους και μουσεία με άμεση προτεραιότητα:
Κτίριο Γύζη/ 4 Εποχές – Παλατάκι/ Μουσείο Δρομοκαϊτειου/Ιερό Αφαίας Αφροδίτης (Σκαραμαγκά)/ Ιερά Μονής Δαφνίου
Κοπή Πίτας τον Ιανουάριο (πρόταση για Διομήδειο)
Διήμερη Εκδρομή την Άνοιξη στη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου ή στο Ηφαίστειο των Μεθάνων.
Ημερίδα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Άνοιξη ή Φθινόπωρο του 2008)
Συμμετοχή σε τοπικές και υπερτοπικές πρωτοβουλίες με θέμα το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη. (Κλιματική Αλλαγή, κτλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: