Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

«Το Άστρο των Χριστουγέννων» στο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΡΘΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό και σας συνιστούμε να κλικάρετε τον τίτλο για να παρακολουθήσετε το ταξίδι των "Μάγων" και να γίνετε "μάρτυρες" της γέννησης του Θεανθρώπου.
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.

-----------------
«Το Άστρο των Χριστουγέννων» αποτελεί μία νέα παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, η οποία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και υπογράφεται από τους συνεργάτες του Πλανηταρίου, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Σιμόπουλου, Μουσική του Μπάμπη Μπλαζουδάκη, Αφήγηση των Χρήστου Σιμαρδάνη και Κώστα Σεραφειμίδη και σε Αγγλική αφήγηση του Dunkan Skinner.

Θεματικά πρόκειται για το γνώριμο και αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο θέμα, το οποίο όμως στο θόλο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου αποκτά μια επιστημονική και εκπαιδευτική διάσταση. Η παράσταση αναλαμβάνει να διερευνήσει με την συμμετοχή του θεατή, μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα για το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό. Τι ήταν τελικά εκείνο το «Άστρο»; Ήταν άραγε μετέωρο ή κομήτης; Νόβα ή σουπερνόβα; Μετεωρίτης ή βολίδα; Ισχύει άραγε η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμία επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα;
Κάνοντας ένα ταξίδι πίσω στους αιώνες που πέρασαν, από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, η παράσταση «το Άστρο των Χριστουγέννων» ξεδιπλώνει ιστορικά, όσο και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα ιδιαίτερο μουσικό και οπτικό θέαμα και γεμίζει το χώρο με έναν «αέρα» παιδικής αθωότητας και συναισθήματα, που θα συγκινήσουν τις ψυχές όλων.

VIRTUAL PHOTO GALLERY
ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: