Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

ΕΛΑΙΩΝΑΣ - ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ/ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΝΙΚΌ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ)


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων και ευαισθητοποιημένων πολιτών για το περιβάλλον, τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αθήνα.
Το θέμα της σύσκεψης ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα για τον Ελαιώνα, το "Κάλλιστον Προάστειον", η υποβάθμισή του και η τσιμεντοποίησή του και διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Περιστερίου.
Ο Κώστας Φωτεινάκης, από την Επιτροπή Πολιτών, παρουσιάσε ιστορικά στοιχεία για τον Ελαιώνα, το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την περιοχή (Προεδρικά Διατάγματα Μάνου - 1990 και Λαλιώτη 1995) και υπογράμμισε την ευθύνη των κυβερνήσεων, των κομμάτων και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκης που άφησαν να απαξιωθεί ο χώρος έτσι ώστε σήμερα να τσιμεντοποιηθεί με την VOUVOPOLI, mall, IKEA κτλ χρησιμοποιώντας σαν όχημα το γήπεδο του ΠΑΟ.
Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αγωνιστούν για την διάσωση του Ελαιώνα, να σωθούν όσοι χώροι έχουν παραμείνει ακόμα ελεύθεροι από μπετόν και να φυτευτεί υψηλό πράσινο.
Η ιδιαίτερη ευθύνη καταλόγισε στους Δήμους Αιγάλεω και Περιστερίου, στους οποίους ανήκει διοικητικά ένα τμήμα του Ελαιώνα. Πρότεινε στις δημοτικές κινήσεις και δημοτικούς συμβούλους που πήραν μέρος στη σύσκεψη να προκαλέσουν συζητήσεις στα δημοτικά συμβούλια.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν: Δημήτρης Κελάφας (Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου - Δύναμη, Ανανέωση, Δημιουργία), Σοφία Αλεξοπούλου (Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου - Ανάπλαση, Ενεργοί Πολίτες), Δημήτρης Μπίρπας (πρώην αντιδήμαρχος - Ανάπλαση Αιγάλεω, Δημήτρης Μπάρδης (υποψήφιος δήμαρχος Ίλιον - Σύγχρονοι Ενεργοί Πολίτες), Δημήτρης Κούνδουρος (Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου), οι Χρήστος Παππάς, Θ.Πάσχος, Γ.Μιχαλόπουλος (Περιβαλλοντικός σύλλογος για τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής στην Πετρούπολη το "Ποικίλο"), Β.Βασιλειάδης (περιοδικό ΠΥΡΙΤΗΔΟΠΟΙΕΙΟ Αιγάλεω), Κατερίνα Πατρικίου (Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ), Ελένη Λαδά και Χ.Βαφειάδης (Αριστερή Κίνηση Περιστερίου), Βάσω Αντωνίου (Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις), Γεωργία Ροδίτου και Γιούλα Σαρρή (Συμμαχία για το Περιβάλλον και τη Δημοκρατία), Δημήτρης Αραμπατζής και Νίκος Ξυλάς (Δημοτική Κίνηση και εφημερίδα ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ Αγία Βαρβάρα), Παντελής Βαϊνάς (Αριστερή Δημοτική Κίνηση Αιγάλεω), Bloko sta Dytika (blog στο Internet), Χρήστος Καραμάνος (Επιτροπή για τη διάσωση του Ελαιώνα).
Στη σύσκεψη πήραν το λόγο σχεδόν όλοι οι φορείς και οι περισσότεροι τόνισαν την ανάγκη για ενημέρωση, συντονισμό, αγώνα και τη διεκδίκηση όλων των χώρων του Ελαιώνα για να γίνει Μητροπολητικό Πάρκο.
Το ραντεβού για να διεκδικηθεί ο Ελαιώνας και να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο, δόθηκε για την Κυριακή 27/1/08 στη Γεωπονική Σχολή. 11 π.μ.
Οι παραβρισκόμενοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον Πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Περιστερίου, Δημήτρη Κούνδουρο, τον οποίο έχει μηνύσει ο δικηγόρος του Μητροπολητικού Ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου που διεκδικείι 7.500 στρλεμματα στο Ποικίλο Όρος κσι εντός των πόλεων των Δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης.
Η δίκη του Δημήτρη Κούνδουρου θα γίνει 4 Φεβρουαρίου και καλούμαστε να συμπαρασταθούμε υπογράφοντας ή στέλνoντας μηνύματα συμπαράστασης και να παραβρεθούμε στο δικαστήριο. Mail: xpolis@gmail.com και prosanatolismoi@hotmail.com
Σημείωση: Όποιος επιθυμεί την εισήγηση για τον Ελαιώνα να μας ενημερώσει για να την στείλουμε. prosanatolismoi@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: