Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Κυριακή: Δύο δενδροφυτεύσεις με ιδιαίτερη πολιτική και σημειολογική αξία


Έτσι "σκίζουν" τα βουνά όσοι σκίζονται για το περιβάλλον! και λένε "μόνο εσείς ενδιαφέρεστε για το περιβάλλον;Εμείς δηλαδή τι είμαστε;"
Εδώ το Ποικίλο Όρος - πάνω από τη Λίμνη Κουμουνδούρου (Αρχαίες Λίμνες των Ρειτών)

Την Κυριακή λοιπόν γίνονται δύο σημαντικές δενδροφυτεύσεις με ιδιαίτερη "πολιτική" και σημειολογική αξία.1) στον Άι Γιάννη της Καισαριάνής (περισσότερα στο protovoulia.kaisarianis@gmail.com) - ο Μητροπολίτης θέλει να κτίσει το αρχονταρίκι του
2) στην Περιφερειακή Οδό που θα συνδέει μέσα από τη δασική έκταστη του Ποικίλου Όρους τις συνοικίες Δαφνίου - Άνω Δάσους Χαϊδαρίου (περισσότερα www.xpolis.blogspot.com και http://xaidari.blogspot.com/) - εδώ αντί για σύμμαχο έχουμε απέναντί μας και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά και τη νεοεκλεγείσα. Ποιός είπε ότι το κράτος δεν έχει συνέχεια;

Εδώ σταματάμε τα σχόλια και τα υπονοούμενα και σας αφήνουμε στα χέρια του Ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου. Το ποίημα αφιερώνεται σε όλους όσοι "σκίζονται" για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά στην πράξη το "σκίζουν"
Κ.Φωτ.



ΕΝΑΣ ΕΥΗΘΗΣ ΜΑΛΩΝΕΙ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ

«Δεν λεω, έχετε δίκιο. Όμως κι εσείς τι κάνατε ως τώρα για ν΄ ανατρέψετε τις πυρκαγιές; Μήπως κινητοποιηθήκατε καθόλου; Μήπως δημιουργήσατε ομάδες πυρασφάλειας; Μήπως ελέγξατε τους ύποπτους που σας πλησιάζουν; Δεν καταλάβατε λοιπόν πως δεν μπορείτε να αφήνεστε παθητικά στον οποιονδήποτε τυχόντα; Και πως καταλογίζετε σε μας αδιαφορία, όταν εσείς μόνο κοιμάστε όρθια αλλά μας λετε κι από πάνω: "Μα τι θέλετε επιτέλους; Πως κινητοποιείται ένα δέντρο; Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε εκτός από λουλούδια και καρπούς;"»
Ντίνος Χριστιανόπουλος
«Πεζά ποιήματα», 1986.

Δεν υπάρχουν σχόλια: