Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

Δενδροφυτεύσεις - Σκέψεις

Το καλοκαίρι χάσαμε από τις πυρκαγιές τεράστιες δασικές εκτάσεις στην Αττική και στην Πελοπόννησο. Το καθήκον μας είναι να αναπληρώσουμε το πράσινο με νέες δενδροφυτεύσεις σε περιοχές όπου προσφέρονται. Θα πρέπει να ισοσκελίσουμετο ισοζύγειο του πράσινου. Να δενδροφυτεύσουμε τα περιαστικά δάση, τους ελεύθερους χώρους, τις αυλές των σχολείων. Η δενδροφύτεση δεν είναι ένα απλό πράγμα. Έχει αρκετές δυσκολίες. Χρειάζονται δένδρα τα οποία έχουν ένα κόστος, εργαλεία, χέρια, μεράκι, χρόνο, φροντίδα μετά τη δενδροφύτευση. Εκτός όμως από τις παραπάνω δυσκολίες υπάρχουν και άλλες. Το ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι ένα άλλο πρόβλημα.

Στο χώρο της δενδροφύτευσης που θα κάνουμε στο Δαφνί θα ενισχύσουμε το πράσινο και παράλληλα θα διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην σύνδεση της Περιφερειακής Οδού Άνω Δάσους - Δαφνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες - ποιος τα γνωρίζει όλα αυτά; - ο χώρος αυτός ανήκει στο Υπουργείο Γεωργίας που έχει παραχωρήσει τη χρήση εδώ και δεκαετίες στο ΨΝΑ για συγκεκριμένους λόγους (θεραπεία, βόλτες των ασθενών κτλ).

Την δενδροφύτευση αυτή την αφιερώνουμε σε όσους έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά του να σβήσουνε τις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007.

Κλικάρετε για να δείτε ένα video που έκαναν μαθητές μετά την πυρκαγιά στην Ολυμπία.

Κ.Φωτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: