Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

Οικολογική Βιβλιοθήκη Κυριάκος Σιμόπουλος

Η ενασχόληση με την Οικολογία και το Περιβάλλον απαιτεί γνώσεις, πληροφορίες, απ΄ όλες τις επιστήμες. Η Οικολογία είναι μια διεπιστημονική έννοια.
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. έχει ως στόχο του την δημιουργία Οικολογικής Βιβλιοθήκης στο Χαϊδάρι που θα καλύπτει όμως τις ανάγκες της Δυτικής Αθήνας. Έχουν υπάρξει συνεργασίες με φορείς, πανεπιστήμια, εκδοτικούς οίκους οι οποίοι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν με την Οικολογική Βιβλιοθήκη Κυριάκος Σιμόπουλος.
Η επιλογή του ονόματος «Κυριάκος Σιμόπουλος» προέκυψε από ψηφοφορία που έγινε στο blog του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Είχαν επιλεγεί αρχικά δύο ονόματα, του Κυριάκου Σιμόπουλου (επιμελήθηκε το μνημειώδες έργο «Ξένοι περιηγητές και ταξιδιώτες στην Ελλάδα») και του Δημητρίου Γ. Καμπούρογλου (Ακαδημαϊκού, που συνέλεξε μύθους και ιστορίες για την Αθήνα, τα βασικά τοπωνύμια κτλ).
Τελικά οι επισκέπτες του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. επέλεξαν το όνομα του Κυριάκου Σιμόπουλου με ποσοστό 80%.

Σήμερα υπάρχουν 100 περίπου τίτλοι βιβλίων και πολλά περιοδικά (ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ, Αζιμούθιο, Νέα Οικολογία, Δαίμων της Οικολογίας κ.ά) σχετικά με την Οικολογία και το Περιβάλλον, οι οποίοι είναι από την προσωπική μου βιβλιοθήκη. Οι δυνατότητες είναι μεγάλες, αλλά και οι δυσκολίες ακόμα μεγαλύτερες με κυρίαρχη την έλλειψη στέγης. Διατηρούμε όμως την αισιοδοξία μας γιατί γνωρίζουμε ότι «ο δρόμος φτιάχνεται περπατώντας».
Όσοι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μα δωρίσουν βιβλία που σχετίζονται με την Οικολογία, το Περιβάλλον, την τοπική Ιστορία κτλ ας επικοινωνήσουν μαζί μας.
Αν θέλετε να έχετε μια μικρή εικόνα για τον συγγραφέα Κυριάκο Σιμόπουλο κλικάρετε στον τίτλο.
Στην οθόνη σας βλέπετε το σήμα της Οικολογικής Βιβλιοθήκης Κυριάκος Σιμόπουλος, το οποίο επιμελήθηκαν ο Παναγιώτης Βουβός και η Μυρτώ Μπολότα, τους ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: