Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Η δενδροφύτευση στην Περιφερειακή Οδό σύνδεσης Δαφνίου – Άνω Δάσους: Μεγάλη επιτυχία

Και οι "ποδηλάτες Δυτικά" ήταν εκεί!!!

Οικογένειες και πολλοί νέοι άνθρωποι πήραν μέρος στη δενδροφύτευση. Πολλοί νέοι και αυτοί είναι η ελπίδα μας!!!

Η νεολαία το γλέντησε!!!


Τα δένδρα μεταφέρθηκαν στην είσοδο και περίμεναν τους "αναδόχους" τους


Την Κυριακή 24-2-08 πραγματοποιήθηκε η δενδροφύτευση που είχε αναβληθεί λόγω μεγάλης χιονόπτωσης την προηγούμενη Κυριακή.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, περίπου 300 άτομα, και πραγματοποιήθηκε με κέφι και με την αισιοδοξία ότι τα 170 δένδρα θα ζήσουν, το δε έργο διάνοιξης θα ακυρωθεί.
Αξίζει να αναφερθεί ότι για την ακύρωση του έργου συντονίστηκαν τέσσερις συλλογικότητες στο Χαϊδάρι με αποτέλεσμα να γνωστοποιηθεί, με την συλλογή 2.000 υπογραφών, αφισοκόλληση, ανακοινώσεις, αρθρογραφία, ηχητικά, mails κτλ., το πρόβλημα που θα δημιουργήσει, αν θα γινόταν ο δρόμος στο Ποικίλο Όρος, στους Χαϊδαριώτες. Η ενημέρωση των Χαϊδαριωτών και η αδυναμία να υποστηριχτεί η ωφελιμότητα για το περιβάλλον της διάνοιξης της περιφερειακής οδού άγγιξε, ευαισθητοποίησε και τελικά ενεργοποίησε πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι συμμετείχαν στη δενδροφύτευση και δήλωσαν παρόν στην υπεράσπιση του δασικού χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους.
Οι απειλές που δέχεται το Ποικίλο Όρος, αλλά και η Δυτική Αθήνα είναι πολλές και προέρχονται: από τις παράλογες διεκδικήσεις της Μητρόπολης Λαμίας και της Μονής Κλειστών που θεωρούν ότι είναι ιδιοκτήτες 20.000 συνολικά στεμμάτων στο βουνό, τις διανοίξεις περιφερειακών δρόμων, τα μπάζα, την έλλειψη πυροπροστασίας (υπάρχουν πολλοί δασικοί δρόμοι διαβρωμένοι που δεν μπορεί να τους προσεγγίσει πυροσβεστικό όχημα), την χρήση οχλουσών «ψυχαγωγικών» μονάδων, την μεταφορά χρήσεων των λειτουργιών των πόλεων στο βουνό, τις επεκτάσεις των ορίων και των σχεδίων πόλεων.
Μας περιμένουν ακόμα πολλοί αγώνες για το Ποικίλο Όρος, αλλά και για άλλα θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής στο Χαϊδάρι και στη Δυτική Αθήνα όπως π.χ. ο Σκαραμαγκάς, η ρύπανση που προέρχεται από το Θριάσιο, η χωματερή στα Άνω Λιόσια που ρυπαίνει τον υδροφόρα ορίζοντα κτλ.
Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας θα πρέπει να συντονίσουν τους αγώνες τους τοπικά, περιφερειακά και υπερτοπικά. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου, εκτός από τη συμμετοχή του στον αγώνα για την ακύρωση της Περιφερειακής Οδού, συνεργάζεται σταθερά με τους Οικολογικούς Περιβαλλοντικούς Συλλόγους Περιστερίου και Πετρούπολης και από κοινού έχουν επεξεργαστεί την Χάρτα για την προστασία και της Περιβαλλοντικής προβολής του Ποικίλου Όρους. Παράλληλα συνεργάζεται με έναν νέο σκηνοθέτη για την δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με θέμα το Ποικίλο Όρος.
Η εκτίμηση είναι ότι:
Δεν υπάρχουν σοβαρά επιχειρήματα για την ωφελιμότητα της διάνοιξης της Περιφερειακής Οδού. Αντίθετα οι φήμες ότι το έργο αυτό θα εξυπηρετήσει στο μέλλον ιδιωτικά συμφέροντα οργιάζουν, οι υποστηρικτές της διάνοιξης ελασιστοποιούνται (μόνο όσοι έχουν οικονομικά συμφέροντα) ενώ αντίθετα όσοι διεκδικούν την ακύρωση του έργου αυξάνουν και μάλιστα δείχνουν την αποφασιστικότητά τους με όλα τα μέσα.
Είναι θέμα χρόνου αυτό το έργο να ΑΚΥΡΩΘΕΙ και διοικητικά γιατί στην πράξη έχει ήδη ακυρωθεί στην συνείδηση των Χαϊδαριωτών.
Κλικάρετε στον τίτλο για άλλο ρεπορτάζ από τη Διαρκή Κίνηση για την υπεράσπιση των Δασών Χαϊδαρίου
Κ.Φωτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: