Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2008

Σύσκεψη στο Αιγάλεω για τον Ελαιώνα - 2 Απριλίου, 8 μ.μ.
Η Επιτροπή Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα διοργανώνει και σας προσκαλεί στη σύσκεψη που θα γίνει στο Σύλλογο Δασκάλων Αιγάλεω, Παλαιών Πατρών Γερμανού και Ρήγα Φεραίου, στις 8 μ.μ.
Με βάση το ισχύων προεδρικό διάταγμα του 1995, που έτσι κι αλλιώς έδινε προτεραιότητα στο τσιμέντο, ο Ελαιώνας θα έπρεπε να πάρει αυτή την μορφή που παρουσιάζεται στην πρώτη εικόνα / σχέσης κοινόχρηστου πρασίνου και τσιμέντου. Ότι βλέπετε πράσινο είναι οι επίσημες αποφάσεις. Όχι επιδιώξεις πολιτών. Προσοχή ο πράσινος χώρος πάνω δεξιά, είναι τα δύο τμήματα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και όχι πάρκο. Μπορείτε λοιπόν να δείτε καθαρά, ότι υπάρχει μόνο ένας μεγάλος χώρος για πάρκο. Μόνο ένας!

Στη δεύτερη εικόνα βλέπετε που βάζει ο «καλός μας δήμαρχος», τα γήπεδα του ΠΑΟ και το Εμπορικό κέντρο (Mall) του Βωβού. Δηλαδή ο Νικήτας Κακλαμάνης ο δήμαρχος του Τσιμέντου, χαρίζει στους εργολάβους το μοναδικό μεγάλο χώρο που ήταν προορισμένος για πάρκο. Προσέξτε, δεν βάζει το γήπεδο σε χώρους που ήταν προς οικοδόμηση, ούτε αντισταθμίζει το πράσινο που χάνετε, σε άλλα σημεία του Ελαιώνα. Απλώς οι αθηναίοι το χάνουν ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Όλοι οι υπόλοιποι χώροι που παρουσιάζονται πράσινοι, δεν σημαίνει ότι θα γίνουν. Χαρακτηριστικά τον δεύτερο μεγαλύτερο χώρο, που είναι πάνω αριστερά, τον προόριζαν για να χτιστεί το τζαμί. Μόνο που με την ευκαιρία τον αποχαρακτήριζαν ολόκληρο, από χώρο πρασίνου, ενώ το τζαμί θα έπιανε το πολύ το 1/10 του χώρου. Το σχέδιο έχει παγώσει, αλλά μας δείχνει ότι πιθανά στον Ελαιώνα να μην μπει ΟΥΤΕ ΔΕΝΤΡΟ!
Έχει προγραμματιστεί δενδροφύτευση για την Κυριακή 13 Απριλίου στην Περιοχή του Ελαιώνα. Κλικάρετε στον τίτλο για να δείτε πως κατάντησαν τον Ελαιώνα, το "κάλλιστον προάστειον"

1 σχόλιο:

Konstantinos L. είπε...

Παιδια είμαστε μαζί σας στον αγωνα ενάντια στην κατάχρηση των δημόσιων χωρων. Το πρασινο και οι ελευθεροι χώροι είναι πρώτη ανάγκη για τους κάτοικους αυτής της πόλης. Πρωτοβουλίες πολιτών μάχονται για το ίδιο δικαιωμα και στο Βυρωνα για την διάσωση του Υμηττού. Τα Δυτικά προάστια το έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη.