Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2008

...και η σειρά του Ασπρόπυργου / Περισσότερα κινήματα, περισσότερη και ποιοτικότερη ζωή



Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ» στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ασπροπύργου το Σάββατο 8 Μαρτίου 2008 και ώρα 6:00μ.μ.
Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ. κ. Μιχαήλ Δεκλερής.
Στα πλαίσια αναζήτησης λύσης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Θριάσιο Πεδίο λόγω της υπερσυγκέντρωσης βιομηχανικών δραστηριοτήτων, καταφύγαμε στο Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος και ζητήσαμε τη γνωμοδότησή του για την καταλληλότητα της χωροθέτησης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου στον μοναδικό ελεύθερο από βιομηχανικές δραστηριότητες χώρο της Παραλίας Ασπροπύργου που προηγουμένως ήταν χαρακτηρισμένος ως χώρος πρασίνου.
Εκφράζοντας τη θέση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και των θεσμικών φορέων της για την απελευθέρωση της ακτής από βαριές δραστηριότητες και την απόδοσή της στους πολίτες σαν χώρου αναψυχής, εναντιωνόμαστε στην κατάληψη της παραλίας από άλλη μια βιομηχανία και επιδιώκουμε την αναζήτηση εναλλακτικής λύσης για τη χωροθέτηση ενός φιλοπεριβαλλοντικού και τόσο απαραίτητου για την επιβαρυμένη περιοχή μας έργου, όπως είναι ο βιολογικός καθαρισμός αστικών και βιομηχανικών λυμάτων.

Επικοινωνία:
Αλεξ. Τσίγκου τηλ. 6937-280.948, Κων. Βερούτης τηλ. 6932-382.118
και Πνευματικό Κέντρο, Πλατεία Αγίου Δημητρίου, τηλ. 210-5577.190
-----------------
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. θα είναι συμμετάσχει στην εκδήλωση

1 σχόλιο:

Anastasios είπε...

Είναι ενθαρρυντικό ότι σιγά σιγά οι τοπικές κοινωνίες αφυπνίζονται. Τόσα χρόνια η μη αντίδραση των τοπικών κοινωνιών βόλευε τις κυβερνήσεις και εξυπηρετούσε τα σχέδια τους... ναυπηγεία, διυλιστήρια, βιομηχανίες, κέντρα Logistics κλπ. Το αποτέλεσμα...κέρδη που τα εισπράττουν οι επιχειρήσεις και καταστροφή του περιβάλλοντος που το εισπράττουν οι πολίτες.

Ας πάρουν επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες τις τύχες τους στα χέρια τους.