Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ - ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ RALLY ACROPOLIS ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ


Αγαπητοί επισκέπτες,
Σε προηγούμενες αναρτήσεις έχουμε παρουσιάσει τις πιέσεις και τις απειλές που δέχεται το Ποικίλο Όρος με κίνδυνο να υπονομεύεται και να αλλάζει ο χαρακτήρας του ως βουνό...
Η θέση των οικολογικών πολιτιστικών συλλόγων του Περιστερίου - Πετρούπολης - Χαϊδαρίου είναι ότι είμαστε αντίθετοι σε ότι επιβαρύνει το βουνό το οποίο το θέλουμε δημόσια και δασική έκταση.
Για το λόγο αυτό άλλωστε έχουμε συντάξει τη Χάρτα για την Προστασία και την Οικολογική Ανάδειξη του Ποικίλου Όρους.
Έτσι όταν μάθαμε ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 55ου Rally Acropolis έχει προγραμματιστεί η ειδική διαδρομή 21,5 χιλιομέτρων να γίνει στο Ποικίλο Όρος αντιδράσαμε και στείλαμε επιστολή στους αρμόδιους φορείς καθώς και στην διοργανώτρια του Rally Acropolis, τη γνωστή μας ΕΛΠΑ, με την οποία ζητούμε την ακύρωση της διαδρομής.
Την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα θα λέγαμε, στάλθηκε η παρακάτω ευγενική απάντηση από την ΕΛΠΑ, με την οποία ο Πρόεδρος της κ.Βασίλης Δεσποτόπουλος και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ράλλυ Ακροπολις, μας ενημέρωσε ότι η διαδρομή ακυρώνεται και πως παράλληλα είναι διαθέσιμοι να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε το ΠΟ.
Ολόκληρη η επιστολή του κ.Βασίλη Δεσποτόπουλου είναι η ακόλουθη:

Αγ. Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2008
Προς Οικολογικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χαϊδαρίου
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

Υπ’ όψιν Προέδρου
Κύριου Κώστα Φωτεινάκη

ΘΕΜΑ: 55ο ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ – ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ

Κύριε Πρόεδρε,

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις, στα 55 χρόνια της παρουσίας του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πάντα επιθυμούσε να συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους φορείς και τους τοπικούς παράγοντες, ώστε η παρουσία του αγώνα στις περιοχές τους μόνο οφέλη να φέρνει και τίποτα παραπάνω.
Δεδομένου ότι και όλοι εμείς είμαστε πολίτες αυτής της πολύπαθης πόλης και είδαμε με μεγάλη μας λύπη την κατάσταση του βουνού, κυρίως με τα έργα που γίνονται, με τις αμέτρητες κεραίες , αλλά και με την κατάσταση του δρόμου, ζητήσαμε πρώτα την άδεια από τις δύο αρμόδιες Νομαρχίες, Δυτικής Αττικής (επιστολή με ημερομηνία 25/2/08) και Αθηνών (με ημερομηνία 5/3/08) ώστε να μας επιτραπεί η χρησιμοποίηση μέρους της διαδρομής για το 55ο Ράλλυ Ακρόπολις με την έγκριση του αρμόδιου Δασαρχείου και των Δήμων.
Όταν ειδοποιηθήκαμε την Παρασκευή 21/3/08 ότι η Νομαρχία Αθηνών είναι αναρμόδια να μας εγκρίνει το αίτημά μας, απευθυνθήκαμε με σχετική επιστολή απευθείας στο Δασαρχείο Αιγάλεω η οποία προφανώς δεν είχε φτάσει ακόμα στον κύριο Δασάρχη όταν ήρθε η αντίδραση του συλλόγου σας.
Όπως σας αναφέραμε και παραπάνω ζητούμε αρμονική συνεργασία με όλους τους φορείς για ένα τέτοιο γεγονός που προβάλει την χώρα μας κάθε χρόνο σε πάνω από 160 χώρες σε όλον τον κόσμο και δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι συμμεριζόμενοι απόλυτα τις ανησυχίες σας για το Ποικίλο όρος, το 55ο Ράλλυ Ακρόπολις δεν θα διέλθει από την συγκεκριμένη διαδρομή.
Μη γνωρίζοντας τον αγώνα που κάνετε για την προστασία του Ποικίλου όρους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα είμαστε στη διάθεσή σας, εφόσον το επιθυμείτε, για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε στον αγώνα σας.Με εκτίμηση

Βασίλης Δεσποτόπουλος
Πρέδρος ΕΛΠΑ και
Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής
Ράλλυ Ακρόπολις

2 σχόλια:

Vahelis είπε...

Τα ράλι είναι μια χρυσή ευκαιρία για τον κόσμο να ανέβει στο βουνό και να το γνωρίσει από κοντά. ΑΝτί να αντιμετωπίζετε τα ράλι ως "δαίμονα" και τους θεατές ως εκ προοιμίου κάφρους μπορείτε να δείτε το Ακρόπολις σαν ευκαιρία προώθησης των περιβαλλοντικών ζητημάτων, με ενημέρωση του κόσμου, διανομή φυλλαδίων, κλπ.

Η στείρα άρνηση δεν πετυχαίνει τίποτα. Κρίμα, και πάλι κρίμα....

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Σεβόμαστε την άποψή σας όμως θα μας επιτρέψετε να έχουμε τη δική μας η οποία τεκμηριώνεται από τη Χάρτα Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Ποικίλου Όρους.
Η Χάρτα αυτή στάλθηκε στην ΕΛΠΑ με το αίτημα / παράκληση να αναβληθεί η ειδική διαδρομή στο ΠΟ.
Η απάντηση της ΕΛΠΑ, έχει αναρητθεί στο blog, ήταν θετική και μάλιστα μας έγραψαν ότι θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας.
Η ζωή προχωράει με αντιθέσεις, διαφορετικότητα αλλά συγκλίσεις...
Ευχαριστούμε για το σχόλιο σας, δεν είστε ο μόνος που έχει αυτήν την άποψη, αλλά δεν την υιοθετούμε.
Ο διαχειριστής του blog