Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Μονή Δαφνίου / Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Πολιτισμού (αρμόδια Εφορεία Βυζαντινών αρχαιοτήτων) την οποία κοινοποίησε στα κόμματα και στα ΜΜΕ, με θέμα την επισκεψιμότητα της Μονής Δαφνίου.
(ολόκληρη η επιστολή αναρτήθηκε στο blog).
Οι βουλευτές της Β΄ Αθήνας κ.κ. Παπαγιαννάκης και Ψαριανός με αφορμή την παρέμβαση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. κατέθεσαν ερώτηση στη βουλή για το θέμα και περιμένουμε την απάντηση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα 9 μηνών που βουλευτές κομμάτων καταθέτουν ερώτηση/αναφορά στη Βουλή με αφορμή παρέμβαση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Η πρώτη ήταν αμέσως μετά την πυρκαγιά της Πάρνηθας όπου τέσσερις φορείς της Δυτικής ΑΘήνας (ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ., Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περιστερίου, Όμιλος για το Περιβάλλον Πετρούπολης, ΕΠιτροπή πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα) έστειλαν κοινή επιστολή στα κόμματα, ΜΜΕ κτλ με την οποία ζητούσαν να διασωθούν όλοι οι ελεύθεροι χώροι της ΑΘήνας και να δενδροφυτευτούν για να διατηρηθεί το ισοζύγειο του πράσινου στο λεκανοπέδιο.
Η παρέμβαση αυτή αναρτήθηκε στο in.gr και δημοσιεύτηκε στο 1ο τεύχος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Οι βουλευτές κ.κ. Ι.Τραγάκης (Νέα Δημοκρατία) Α.Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ) και Ασημ. Ξυροτύρη κατέθεσαν την επιστολή μας ως αναφορά στην Βουλή και υπήρξε απάντηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΦΝΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: