Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2008

Μήπως η λυματολάσπη της Ψυτάλλειας επιστρέφει με άλλη μορφή στο Ποικίλο Όρος;Ο κ. Γιώργος Σουφλιάς, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ παρουσίασε στις 4/3/08 το Εθνικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Προστασίας Υδάτινων Πόρων (ΕΠΔΠΥΠ). Από την παρουσίαση του κ. Σουφλιά προέκυψε ότι «Υπάρχουν σχέδια για αξιοποίηση των νερών του βιολογικού καθαρισμού για φυτεύσεις κυρίως στο Ποικίλο Όρος» (Ελευθεροτυπία και ΜΜΕ 5/3/08). Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι:
1. Τι είδους νερά είναι αυτά; Μήπως έχουν σχέση με τη λυματολάσπη της Ψυτάλλειας και την προσπάθεια να μεταφερθεί σε ανενεργό νταμάρι στην Πετρούπολη για να «θαφτεί» στην συνέχεια στη χωματερή των Άνω Λιοσίων ; Τότε είχαν υπάρξει μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές αντιστάσεις και το σενάριο δεν πραγματοποιήθηκε. Μήπως τώρα ή λυματολάσπη θα τοποθετηθεί στο Ποικίλο Όρος με την μορφή των «νερών βιολογικού καθαρισμού για φυτεύσεις»;
2. Τι είδους φυτεύσεις είναι αυτές; Ποιος φορέας θα τις υλοποιήσει; O ΑΣΔΑ; Το Δασαρχείο; To ΥΠΕΧΩΔΕ; Άλλος ποιος;

Καλούμε τον ΑΣΔΑ, τα κόμματα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση να διερευνήσουν το θέμα και να τοποθετηθούν, τα δε κινήματα πόλης και τους συλλόγους να επαγρυπνούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: