Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Η ειδική διαδρομή του Rally Acropolis στο Ποικίλο Όρος/ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ


Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ - ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΠΑ

"Το Ποικίλο Όρος σε διαρκή απειλή" ήταν ο προφητικός τίτλος της τοποθέτησης που κάναμε οι 3 οικολογικοί - περιβαλλοντικοί σύλλογοι Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου στην ημερίδα για τα Βουνά της Αθήνας (ΤΕΕ αμέσως μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού).
Έτσι λοιπόν εκτός από τους φαιρόμενους ιδιοκτήτες (Μονές, εκκλησίες, συνεταιρισμούς κ.ά, τις διανοίξεις περιφερειακών οδών κτλ τώρα μας ήρθε πακέτο και το Rally Acropolis.
Το Ποικίλο Όρος όμως ανήκει στη χλωρίδα και στην πανίδα του και όχι στο Rally Acropolis, στην άσφαλτο και στο τσιμέντο...
Η κόκκινη γραμμή στο χάρτη είναι 21 χιλιόμετρα της ειδικής διαδρομής στο Ποικίλο Όρος.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.:

Η ειδική διαδρομή του Rally Acropolis στο Ποικίλο Όρος
Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 55 ου Rally Acropolis θα πραγματοποιηθούν δύο ειδικές διαδρομές σε χωματόδρομο μήκους 21 χιλιομέτρων στο Ποικίλο Όρος.
Την 1η ημέρα, 29 Μάιου 2008, σύμφωνα με το πρόγραμμα προβλέπονται ειδικές διαδρομές (4,7) από το Ζεφύρι προς το Σκαραμαγκά, περνώντας από τους δασικούς δρόμους, τις κορυφές και τις πλαγιές του Ποικίλου Όρους.
Επειδή οι δασικοί δρόμοι, έχουν διανοιχτεί για την προστασία των βουνών, και του Ποικίλου Όρους, και όχι για να δοκιμάζουν οι κατασκευαστές τις αντοχές των αυτοκινήτων, ούτε οι οδηγοί να ανεβάζουν την αδρεναλίνη τους απαιτούμε να ακυρωθεί η διαδρομή του Rally Acropolis στο Ποικίλο Όρος.
Καλούμε τον ΑΣΔΑ, το Δασαρχείο Αιγάλεω, τα Δημοτικά Συμβούλια της Δυτικής Αθήνας, τα κόμματα, τους μαζικούς φορείς να πάρουν θέση.
Εμείς απαιτούμε
NA ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ Rally Acropolis ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ

Το Ποικίλο Όρος ανήκει στην χλωρίδα και στην πανίδα του.

Υπερασπιζόμαστε το Ποικίλο Όρος σημαίνει ότι υπερασπιζόμαστε τον χαρακτήρα του ως βουνού.
Οι περιοχές που θα περάσει Rally Acropolis είναι ζώνη Α, απόλυτης προστασίας του βουνού, γεγονός που βάζει και ερωτηματικά για την νομιμότητα του εγχειρήματος.

Τα αυτοκίνητα στην άσφαλτο και όχι στα βουνά μας!

Φτάνει πια……….όΧΙ ΣΤΗΝ ΥΒΡΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΦΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: