Σάββατο 26 Απριλίου 2008

Νέα επιχείρηση διακοπής παράνομων ραδιοφωνικών σταθμών στο Αιγάλεω και στο Ποικίλο Όρος στις 17 Απριλίου 2008

Φωτογραφία: Μέλη των Οικολογικών Περιβαλλοντικών συλλόγων Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου στην κορυφή Ζαχαρίτσα. Οι κεραίες και τα κοντέινερ έχουν κατακλύσει την υψηλότερη κορυφή του Ποικίλου Όρους. Οι σύλλογοι που έχουν συνάξει τη "Χάρτα προστασίας και Οικολογικής ανάδειξης του Ποικίλου Όρους" (κλικάρετε για εδώ για λεπτομέρειες http://prosanatolismoi.gr/main/index.php?option=com_content&task=view&id=161&Itemid=22 )να αποκαθηλωθούν οι κεραίες και να απομακρυνθούν τα κοντέινερ, το δε εγκαταλελειμμένο παρατηρητήριο να γίνει ορεινό καταφύγιο των συλλόγων.

Τα βουνά της Αττικής έχουν εκατοντάδες νόμιμες και παράνομες κεραίες και εγκαταστάσεις, ραδιοτηλεοπτικών σταθμών. Η προσπάθεια ολοκληρωτικής μεταφοράς κεραιών από τον Υμηττό στο Ποικίλο Όρος αποκρούστηκε το 2002 (?) ωστόσο δεκάδες παράνομες κεραίες εξακολουθούν να μεταδίδουν συχνότητες διαφόρων σταθμών.
Οι παράνομες συχνότητες, εκτός από την οπτική ρύπανση δημιουργούν και παρεμβολές σε επίσημα και κρίσιμα δίκτυα, όπως ο παράνομος σταθμός στη θέση Ζαχαρίτσα στο Ποικίλο Όρος που δημιουργούσε πρόβλημα ενδοεπικοινωνίας στο ραδιοδίκτυο του Λιμενικού Σώματος. Ο εξοπλισμός του σταθμού κατασχέθηκε στις 22 και 26 Φεβρουαρίου 2007 και αμέσως μετά στις 8 Μαρτίου 2007.
Αλλά και τον Οκτώβριο του 2007 κατασχέθηκαν δύο τηλεοπτικοί και ένας τηλεοπτικός σταθμός στη θέση Πολυβολεία.
Νέα επιχείρηση εντοπισμού και διακοπής λειτουργίας παράνομων ραδιοφωνικών σταθμών που εξέπεμπαν από τη θέση Πυροβολεία του όρους Αιγάλεω διεξήχθη στις 17 Απριλίου 2008, μετά από συνεργασία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ και του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού.Πρόκειται για ραδιοφωνικούς σταθμούς, οι οποίοι εξέπεμπαν χωρίς διακριτικό τίτλο στις συχνότητες 87,5 MHz, 93,4 MHz, 95,8 MHz και 100,0 MHz. Σύμφωνα με το ΕΣΡ οι συγκεκριμένοι σταθμοί λειτουργούσαν παρανόμως.Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το Τμήμα Ασφαλείας Κορυδαλλού, με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ, προέβη στην κατάσχεση του εξοπλισμού εκπομπής των ανωτέρω σταθμών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδύκτιο δεν πρόκειται ακριβώς για σταθμούς χωρίς διακριτικό τίτλο, αφού στις συχνότητες που προαναφέρθηκαν είναι γνωστός σε όλους τους Αθηναίους ότι εκπέμπουν οι παρακάτω σταθμοί: στους 87,5 ο Κρήτη FM, στους 95,8 ο Disco Boom Boom Radio (ναι, της ομώνυμης ντίσκο στην Καλλιθέα) και ο Φλόγα 100,0.
Ζαχαρίτσα και Πολυβολεία είναι οι θέσεις που επιλέγουν διαχρονικά στα FM σταθμοί που αλλάζουν ονόματα….

Δεν υπάρχουν σχόλια: