Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Τα στραγγίσματα από τη χωματερή των Άνω Λιοσίων ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και "ταξιδεύουν" ανενόχλητα στον Κόλπο της Ελευσίνας και στο Σαρωνικό!




Τι είναι τα στραγγίσματα? Όταν έχετε τα σκουπίδια του σπιτιού σας μέσα στις τσάντες για ημέρες διαπιστώνετε, ιδιαίτερα όταν κάνει ζέστη, υγρά βρώμικα να τρέχουν απ΄ έξω... Αυτά είναι τα στραγγίσματα των δικών σας απορριμμάτων. Τα σκουπίδια όμως όλων μας, ολόκληρου του λεκανοπεδίου, δηλαδή της μισής Ελλάδας, συγκεντρώνονται στη χωματερή των Άνω Λιοσίων.
Εκεί δημιουργούνται τα βουνά των σκουπιδιών μας που "παράγουν" στραγγίσματα, τόσα πολλά που ταξιδεύουν ανενόχλητα στο υδροφόρα ορίζοντα, ρυπαίνουν καλλιέργειες (όσες υπάρχουν), το υπέδαφος κτλ και κάποτε φτάνουν στον Κόλπο της Ελευσίνας και στο Σαρωνικό.
Ο καλός μα φίλος ΘΜ, μας ενημέρωσε ότι «ο βιολογικός καθαρισμός των στραγγισμάτων στον ΧΥΤΑ έχει σταματήσει να λειτουργεί από την Kαθαρά Δευτέρα του 2002 που έγινε η κατακρήμνιση του ΧΥΤΑ. Τότε καταπλακωθήκαν και καταστράφηκαν όλα τα συστήματα, σωληνώσεις κλπ.. Τα λήμματα πάνε ελεύθερα στην θάλασσα και στον υδροφόρο, τα ίχνη στον υδροφόρο πρέπει να φτάνουν σε δεκάδες χιλιόμετρα!!!»
Παιδιά υπάρχει κανένας εισαγγελέας?

Οι Φωτογραφίες είναι του ΟΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: