Πέμπτη 15 Μαΐου 2008

Για την συγκέντρωση στο Σκαραμαγκά - Έξω από τα δόντια


Φωτογραφία από τη συγκέντρωση στο Σκαραμαγκά. Φωτ. Μαρ.Μπουρ.


Διαδηλώσαμε και αγωνιζόμαστε συνεχώς και όχι ευκαιριακά για να μη προστεθούν και άλλοι ρύποι στη Δυτική Αττική και στη Δυτική ΑΘήνα - Ζητάμε να αναπνεύσουμε.

Η επικοινωνιακή καμπάνια του ΑΣΔΑ και η οργάνωση της συγκέντρωσης ήταν επιτυχημένη… Αφίσες, πανό, δελτία τύπου, συνεντεύξεις κτλ πρόβαλλαν την εκδήλωση στο Σκαραμαγκά και όντως είχε επιτυχία. Οι διαδηλωτές ήταν πολλοί, αν λάβει κανείς υπ΄ όψιν του ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν κάτοικοι και πως η βροχή ήταν μια απειλή.
Οι ομιλίες των δημάρχων, βουλευτών και των νομαρχιακών παραγόντων σου έδιναν την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε «επαναστατική κατάσταση» σύμφωνα με τον Λένιν.
«No pasaran»…
Ωραία και εμείς μαζί σας, αλλά γιατί άραγε υποβαθμίζεται η ζωή στη Δυτική Αθήνα και στο Θριάσιο? Δεν υπάρχουν νομοθετικές ρυθμίσεις που επιτρέπουν το νέο λιμάνι στο Σκαραμαγκά, το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαλυβουργική, την επέκταση της Πετρόλα? Και ποιος δημιούργησε τις προϋποθέσεις να γίνουν όλα αυτά που καταγγείλανε οι αυτοδιοικητικοί και οι βουλευτές? Μόνα τους έγιναν?
Μήπως λένε τη μισή αλήθεια? Ή μάλλον μήπως μας δουλεύουν…
Να τα πούμε έξω από τα δόντια. Διαχρονικά οι κυβερνήσεις συνειδητά τάχθηκαν υπέρ του κεφαλαίου αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές συνέπειες…

Οικολογικές οργανώσεις, Επιτροπές Αγώνα, Κινήσεις πολιτών, εξωραϊστικοί σύλλογοι δεν είχαν λόγο να «βγουν στο πάλκο» και να καταθέσουν τις απόψεις τους στη συγκέντρωση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα ?
Δεν παραπονούμαστε για κάποιο λόγο αλλά το γεγονός ότι κανένας από την «κοινωνία των πολιτών» δεν προσκλήθηκε να μιλήσει δείχνει την «υπεροψίαν και την μέθη» της εξουσίας, ακόμα και της δημοτικής.
Ο αγώνας των κινημάτων θα είναι συνεχής, θα εμπλουτίζεται, θα συντονίζεται, και δεν θα «μπουκώνεται». Και μαζί με την αυτοδιοίκηση, παράλληλα αλλά και χώρια.

Υ.Γ:Ένας συμπαθέστατος δήμαρχος από την Ανατολική Αττική σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα free press METRO μεταξύ των άλλων δήλωσε "Θριάσιο θέλουν να μας κάνουνε... ", δηλαδή το Θριάσιο είναι η μεζούρα, το μέτρο της υποβάθμισης και της ρύπανσης, δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να ζείς στο Θριάσιο. Αγαπητέ κύριε δήμαρχε οι ρύποι δεν έχουν πατρίδα, είναι και αυτοί παγκοσμιοποιημένοι. Μεταφέρονται και στη Γλυφάδα, και στην Κερατέα και στο Μαρούσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: