Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

ΕλληΝΙΚΩ μετ΄εμποδίων - Κυριακή:Συνέλευση Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης


Πριν ένα περίπου χρόνο τα κάγκελα στον Άγιο Κοσμά που εμπόδιζαν την ελεύθερη είσοδο και "ιδιωτικοποιούσαν" την πλαζ έπεσαν. Τα έριξαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες της Αθήνας με την οργάνωση του Δήμου Ελληνικού και την απεργία πείνας του Δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη.ΤΕΕ, Δικηγορικός Σύλλογος, Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων πόλης κ.ά. συντονίστηκαν συμπαραστάσθηκαν στον αγώνα για ελεύθερες παραλίες.
Θυμάμαι τη δημοσιογράφο του BBC που έκανε ρεπορτάζ για το θέμα πόσο εξαγριωμένη ήταν, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η θάλασσα, η ακτή είναι μαντρωμένη και πως έπρεπε να πληρώσεις είσοδο για να μπεις.

Τώρα ένα χρόνο μετά η Ελευθεροτυπία, ο καλός και επίμονος δημοσιογράφος Άρης Χατζηγεωργίου, έκανε ένα ρεπορτάζ για τον Άγιο Κοσμά που το δημοσίευσε στο φύλο του Σαββάτου, 3/5/08. Κλικάρετε στον τίτλο για να το διαβάσετε.

Στο χώρο του Αγίου Κοσμά το "Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και ενεργών πολιτών" πραγματοποιεί την Κυριακή 11/5/08, 5:30 μ.μ. την πρώτη του ετήσια συνέλευση. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν θα είναι:
Ορεινοί όγκοι της Αθήνας(θα εισηγηθούμε το θέμα του Ποικίλου Όρους)
Ελεύθεροι χώροι (Ελαιώνας,Γουδή κτλ)
Παραλιακό μέτωπο.

Μετά το πέρας των εργασιών θα ακολουθήσει beach party...

Δεν υπάρχουν σχόλια: