Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Εθνικός Δρυμός σε 10 χρόνια το Ποικίλον Όρος (Αιγάλεω) - Δήλωση του υφουπουργού κ. Κιλτίδη/ Άρχισαν τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ


Φωτογραφία: Δενδροφύτευση στο Π.Ο. που διοργάνωσαν τέσσερις φορείς του Χαϊδαρίου για να μη γίνει η περιφερειακή οδός Δαφνίου - Δάσους Χαϊδαρίου.

5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα για το περιβάλλον - κάθε μέρα μέρα περιβάλλοντος είναι η πρόταση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
Αυτή την μέρα επισκέφτηκαν το βουνό οι κ.κ. Κιλτίδης, (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), Κ.Μητσοτάκης (πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής), Δ.Καλογερόπουλος (πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω). Ο κ. Κιλτίδης δήλωσε ότι "Εθνικός Δρυμός θα γίνει σε μια δεκαετία το Ποικίλο Όρος (Αιγάλεω), με στοχευμένες παρεμβάσεις και δράσεις."
Η δήλωση του κ.Κιλτίδη δεν πρέπει να υποτιμάται αλλά και ούτε και να υπερτιμάται. Είναι κατ΄ αρχήν θετική και πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι νομοθετικές ρυθμίσεις που να δημιουργούν τις προϋποθέσεις και να κατοχυρώνουν τον Εθνικό Δρυμό από σήμερα.Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι τρεις περιβαλλοντικοί σύλλογοι Περιστερίου - Πετρούπολης -Χαϊδαρίου που συντάξαμε τη Χάρτα για την Προστασίας και την Οικολογική ανάδειξη του Ποικίλου Όρους, είχαμε προτείνει την κατάργηση των ζωνών Β,Γ,Δ και την ένταξη του βουνού στη ζώνη Α, δηλαδή στην απόλυτη προστασία του και στην κατάργηση εξαιρέσεων που επιτρέπουν οι ζώνες Β,Γ,Δ. Τότε κάποιοι μας είχαν πει ότι ζητάμε υπερβολικά πράγματα και δεν γίνονται αυτές οι αλλαγές χρήσεως του βουνού. Ο κ. Κιλτίδης εξάγγειλε στις 5 Ιουνίου ότι το Π.Ο. θα γίνει Εθνικός Δρυμός, αυτή τη δήλωση του κ. υφυπουργού την καταγράφουμε και παράλληλα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία του βουνού.
Ένας από τους τρόπους προάσπισης του βουνού είναι και η προβολή του. Έτσι με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι την 5η Ιουνίου ξεκίνησαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για το Ποικίλο Όρος. Η Ολοκλήρωση των γυρισμάτων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, η δε προβολή του και η συμμετοχή του σε φεστιβάλ μέσα στο 2008. Με την ευκαιρία αυτή απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση για χορηγία.
Κλικάρετε στον τίτλο για να διαβάσετε τη Χάρτα για το Ποικίλον Όρος

2 σχόλια:

Anastasios είπε...

Να δούμε τι θα έχει απομείνει από το Ποικίλο σε δέκα χρόνια, ώστε να γίνει εθνικός δρυμός. Ας ελπίσουμε ότι δε θα έχει γίνει ένα ορεινό παρκάκι.

Καλές είναι οι προθέσεις-προτάσεις των αρμόδιων, αλλά να δούμε και έργα επιτέλους. Μέχρι στιγμής μόνο κάποιοι ρομαντικοί εθελοντές που αφιερώνουν χρόνο και χρήμα παλεύουν για τη διάσωση του ποικίλου, αλλά βέβαια αυτό μόνο δε φθάνει. Χρειάζεται πολιτική βούληση. Ίδωμεν!

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

H δήλωση Κιλτίδη μας επιτρέπει να διεκδικούμε την τήρηση της υπόσχεσης. Ανεξάρτητα αν είναι φλύαρη,αν είναι ειλικρινής μας δίνει το δικαώμα να την επικαλούμαστε από τώρα ότι για π.χ. δεν μπορεί να γίνει το τάδε... που ανατρέπει την σύσταση του Εθνικού Δρυμού.
Για παράδειγμα σήμερα επικαλούμαστε τις δηλώσεις των κ.κ. Σημίτη και Καραμανλή στο Περιστέρι που έλεγαν ότι δεν θα τσιμεντοποιηθεί στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.
Όλα είναι υπό διεκδίκηση, δεν χρειάζεται εφυσηχασμός αλλά / κατά τη γνώμη μου/ απαιτείται να δίνουμε συγκεκριμένο και θαθύ οικολογικό περιεχόμενο στις οποιεσδήποτε δηλώσεις και να τις αξιοποιούμε σαν εργαλεία για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής, του Ποικίλου Όρους κτλ.