Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2008

Μήνυμα προς τα ΕΛΠΕ και την Κυβέρνηση: ξεχάστε την γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ!Στο Θριάσιο δεν χωράει άλλη ρύπανση - Από τη συγκέντρωση 28/6/08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ
Σαφέστατο μήνυμα προς την Κυβέρνηση αλλά και προς την ηγεσία των ΕΛΠΕ να εγκαταλείψουν άμεσα τα σχέδιά τους για την γιγάντωση και εδαφική επέκταση του Διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ έστειλαν οι Δήμαρχοι του Θριασίου, ο Νομάρχης, βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και οι πολίτες του Θριασίου σε μια πρωτότυπη διαμαρτυρία έξω από το Διυλιστήριο της ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα.

«Στο Θριάσιο δεν χωράει άλλη ρύπανση. Ξεχάστε την επένδυσή σας. Οι μελέτες σας διαψεύδονται από την καθημερινότητά μας. Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση. Έχουμε ξεκινήσει ήδη και τον νομικό αγώνα για την ακύρωση των σχεδίων» τόνισαν όλοι οι ομιλητές οι οποίοι αναφέρθηκαν και στο σύνολο των περιβαλλοντικών προβλημάτων του Θριάσιου.

Παρέστησαν οι Δήμαρχοι του Θριάσιου και της Μεγαρίδας: Αμπατζόγλου Γ- Ελευσίνα (κεντρικός ομιλητής ), Κριεκούκη Ι. – Μάνδρα, Ρόκκας Θεόφιλος – Μαγούλα, Μελετίου Ν. – Ασπρόπυργος , Φωτίου Σταύρος – Ν. Πέραμος και Στρατιώτης Δ.- Μέγαρα. Χαιρέτισαν ο Νομάρχης Δυτ. Αττικής κ. Αρ. Αρκουδάρης , ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτ. Αθήνας Λ. Μίχος , και οι Βουλευτές Αττικής Ντ. Βρεττός ( εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ) και Θαν. Λεβέντης ( εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ) . Παρέστησαν επίσης η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και πλήθος Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβούλων και εκπρόσωποι φορέων του Θριασίου.

Ο αποκλεισμός της ανατολικής πύλης του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ διήρκεσε 20 ώρες. Ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί στις 8 π.μ ώρα και έληξε τα ξημερώματα της Κυριακής.
Πάνω από 1.000 πολίτες κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης πάνω στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, έξω από την ανατολική πύλη του Διυλιστηρίου, παρά τις άστοχες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας.
Η ολονύχτια διαμαρτυρία ξεκίνησε με χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, ομιλίες και χαιρετισμούς. Επακολούθησε συναυλία διαμαρτυρίας με τον Βασ. Παπακωνσταντίνου και μεταμεσονύχτιο λαϊκό πρόγραμμα έως τις 4.00 το πρωί της Κυριακής μέσα σε ένα αποπνικτικό περιβάλλον από τις οσμές υδροθείου και μερκαπτανών που αναδύονταν από το διυλιστήριο .

2 σχόλια:

Astyanaktas είπε...

Γεια σας. Πολύ καλή η πρωτοβουλία και μπράβο. Έχω δώσει στο δικό μου blog http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/ link το δικό σας blog που αφορά το θέμα.

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ είπε...

Ευχαριστώ πολύ...

Είδα το video με τον Πάτερ Ανυπόμονο, αλλά δεν άκουσα τι έλεγε γιατί εδώ που είμαι ο υπολογστής δεν έχει ηχεία.
Θυμάμαι ότι 1-2 χρόνια πριν φύγει τον είχαμε επισκεφτεί μαζί με άλλους φίλους και τον είχα ρωτήσει για τον Άρη. Δηλαδή του είχα πεί: -Πως και υπάρχει τόσο ενδιαφέρον τώρα για τον Βελουχιώτη;
Ο Πάτερ Ανυπόμονος σχολίασε: - Στην Ελλάδα πρώτα σε σκοτώνουνε και ύστερα σε κλαίνε.
Το όνομα ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΣ σύμφωνα με τον Άρη προέκυψε γιατί όταν πήγε ο Μοναχός να ενταχθεί στον ΕΛΑΣ ήταν ξυπόλητος. Ο Άρης του είπε ότι πρώτα έπρεπε να βρεί (ή να του βρουν) παπούτσια αλλά εκείνος ανυπομονούσε να ενταχτεί στο λόγο έστω και ξυπόητος. Εξ ου και "πάτερ Αυπόμονος"