Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Μεταφέρονται οι δεξαμενές υγρών καυσίμων από το Πέραμα στη Λίμνη Κουμουνδούρου


Λίμνη Κουμουνδούρου (αρχαία Ρειτή):Φωτογραφία από τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ναι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας...
Και ενώ οι μαθητές διαδηλώνουν (διάβαζε παρακάτω) για την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση Δυτικά της Αθήνας ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης ομολόγησε στη Βουλή ότι η κυβέρνηση μελετά τη μεταφορά των δεξαμενών από το Πέραμα στη Λίμνη Κουμουνδούρου!
«Η μεταφορά στην περιοχή αυτή καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις που θέτει το Υπουργείο Ανάπτυξης: Είναι κοντά στην Αθήνα, κοντά σε οδικούς άξονες, κοντά σε λιμάνι και μακριά από κατοικημένη περιοχή» δήλωσε ο υφυπουργός στη Βουλή την Πέμπτη 27 Ιουνίου το «σωτήριον έτος» 2008.
Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Κ.Μουσουρούλης πρότεινε με έγγραφο την μεταγκατάσταση δεξαμενών της εταιρείας ΣΕΛ συνολικού όγκου 250 .000 κυβικών μέτρων στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το στρατόπεδο Ξηρογιάνη, πάνω από τη Λίμνη Κουμουνδούρου και κάτω από την Περιφερειακή Οδό (δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί) Αιγάλεω που θα συνδέει τον Πειραιά με την Αττική Οδό.
Η Δυτική Αθήνα δεν θα φάει τη ρύπανση – Ταξική επιλογή της κυβέρνησης να υποβαθμιστεί και άλλο η Δυτική Αθήνα και το Θριάσιο – Μεταφέρονται οι δεξαμενές του Περάματος στην περιοχή της Λίμνης Κουμουνδούρου στο στρατόπεδο Ξηρογιάννη (ήδη χρησιμοποιείται ως χώρος καυσίμων)- Αίσχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: