Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Το άρθρο 24 του Συνάγματος και τα δάση - Παρουσίαση Ηλίας Αποστολίδης


Με αφορμή την νέα πυρκαγιά στη Ρόδο λάβαμε μηνύματα, με τα οποία επισκέπτες μας ζητούν πληροφορίες για την έννοια του δάσους, της δασικής έκτασης κτλ. Αναρτούμε λοιπόν την παρουσίαση του άρθρου 24 του Συντάγματος από το δασολόγο Ηλία Αποστολίδη. (κλικάρετε στον τίτλο). Θα επανέλθουμε παρουσιάζοντας την έννοια του Εθνικού Δρυμού.
Ο κ.Αποστολίδης είναι - εκτός των άλλων - μελετητής του Ποικίλου Όρους και εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ του σκηνοθέτη Στρατή Χατζηελενούδα, παραγωγή ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου/ SPACEDANCE INDEPENDENT PRODUCTIONS
Ο κ. Αποστολίδης μας είχε στείλει τις προτάσεις του τις οποίες αξιοποιήσαμε στη σύνταξη της Χάρτας Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Ποικίλου Όρους. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ κ. Μίχο, τον οποίο συναντήσαμε την Παρασκευή 25/7/08 σε επίσημη συνάντηση των τριών Οικολογικών Περιβαλλοντικών Συλλόγων Περιστερίου - Πετρούπολης - Χαϊδαρίου, η Χάρτα κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κατά τη διάρκεια συνάντησης, συζήτησης για το Ποικίλο Όρος στο Εθνικό Κοινοβούλιο.
Η Χάρτα έχει κατατεθεί επίσης από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Παπαγιαννάκη στο πλαίσιο συζήτησης στη Βουλή για το πράσινο στην Αθήνα, ως υπόδειγμα παράμβασης πολιτών.
Για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή του ΑΣΔΑ θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: