Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Γαλαζοπράσινη συμφωνία για τον Ελαιώνα - Ο Σπύρος Καλογήρου τώρα δικαιώνεται?

Και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ στον Ελαιώνα.
Κλικάρετε στον τίτλο για να διαβάσετε το ρεπορτάζ της Χαράς Τζαναβάρα στην Ελευθεροτυπία για το Mall του Βωβού στον Ελαιώνα "Γαλαζοπράσινη συμφωνία" και αμέσως μετά το κείμενο που ακολουθεί, είναι από την Ελευθεροτυπία της Δευτέρας.
Μήπως τρελαθήκαμε εντελώς ή μήπως ο Σπύρος Καλογήρου είχε δίκιο?
-----------------
Από την Ελευθεροτυπία 14/7/08
Το ΠΑΣΟΚ «αδειάζει» τους νομαρχιακούς συμβούλους του

«Αδειασμα» των νομαρχιακών συμβούλων του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η παρέμβαση του Σπύρου Κουβέλη, υπεύθυνου του τομέα περιβάλλοντος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε δήλωσή του, που διανεμήθηκε από το γραφείο Τύπου και επομένως αποτελεί την επίσημη θέση του κόμματος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για ανέγερση εμπορικού κέντρου στον Ελαιώνα.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερό και αμετακίνητο υπέρ της προστασίας των ελεύθερων χώρων και της χρήσης τους ως τόπων αναψυχής και υψηλού πρασίνου, όχι υπέρ της μετατροπής τους σε εμπορικά κέντρα», τονίζει, ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσής του αναφέρει πως «το θέμα της προστασίας των ελεύθερων χώρων δεν είναι ούτε τεχνικό ούτε οικονομικό, αλλά θέμα πολιτικής απόφασης και συνέπειας στον στόχο να βελτιώσουμε το περιβάλλον στο οποίο θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας». Θεωρεί, επίσης, ότι οι ελεύθεροι χώροι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τέτοια κριτήρια μετά τις περσινές φωτιές στην Πάρνηθα.

Με την τοποθέτηση αυτή αφήνει έκθετους τους νομαρχιακούς συμβούλους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν υπέρ της απόφασης. Μάλιστα, οι αόριστες αναφορές σε «τεχνικές» και «οικονομικές» παραμέτρους αφήνουν να αιωρούνται και κάποιες σκιές γι' αυτή τη διαφοροποίηση των νομαρχιακών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ. Δεν τίθεται πάντως κομματικό ζήτημα, ιδιαίτερα για τον κ. Σγουρό, ο οποίος δεν ψηφίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: