Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

Με αφορμή τη συζήτηση στο θερινό τμήμα της Βουλής τροπολογίας με την οποία η Εθνική Τράπεζα αποχωρεί από τη συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση της σύμβασης με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα, η Επιτροπή μας καλεί την κυβέρνηση να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους φέρνει προς ψήφιση την τροπολογία.

Διευκρινίζουμε ότι η Εθνική Τράπεζα αποχωρεί μόνο από την εν λόγω σύμβαση και όχι από την υπόλοιπη συνεργασία της με τον Δήμο Αθηναίων στα πλαίσια της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού «Διπλή Ανάπλαση».

Εάν δεν δοθούν πειστικές εξηγήσεις, τότε είναι προφανές ότι η μόνη εξήγηση είναι ότι η εν λόγω σύμβαση είναι ζημιογόνος για τον Δήμο Αθηναίων και την Εθνική Τράπεζα και προκλητικά κερδοφόρος για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Σημειώνουμε ότι με βάση τη σύμβαση και την τροπολογία η οποία προωθείται προς ψήφιση, ο Δήμος Αθηναίων θα επιβαρυνθεί με τα έξοδα κατασκευής του νέου γηπέδου του ΠΑΟ, φουσκωμένα κατά 67,5 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Ο λόγος είναι ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απαλάσσεται μισθωμάτων ύψους 192,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ σε προηγούμενη σύμβαση το κόστος του γηπέδου εκτιμάτο στα 82 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό, που προσαυξανόμενο κατά τους τόκους χρηματοδότησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 125 εκατομμύρια ευρώ.

Να λοιπόν γιατί η Εθνική Τράπεζα αποχωρεί από τη σύμβαση αυτή. Τη ζημιά πλέον φορτώνεται ο δημοτικός προϋπολογισμός και ο αθηναϊκός λαός. Καλούμε όλους τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη σκανδαλώδη και ληστρική για το δημόσιο συμφέρον τροπολογία.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας αγνοήσω ότι όσα λέτε δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα - ως γνωστόν ουδέποτε αποχώρησε η Εθνική από τη σύμβαση, ο Δήμος δεν δίνει ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή του γηπέδου, αντίθετα θα εισπράττει ενοίκιο από τον ΠΑΟ, ποσοστά από τα εισιτήρια των αγώνων, την εκμετάλλευση του πάρκινγκ, των μαγαζιών κ.ο.κ.... αλλά μη σας κουράζω, αυτά τα ξέρετε καλά.
Ας σας κάνω όμως το χατήρι να τα δεχτώ όλα προς χάριν της συζήτησης. Μόνο που δεν καταλαβαίνω που το πάτε. Γιατί είναι φανερό ότι η πραγματική «διάσωση» του Ελαιώνα είναι το μόνο που δεν σας ενδιαφέρει, ούτε κατά πως φαίνεται η διασφάλιση του δημοσίου χρήματος, αλλιώς θα μπορούσατε να εκτιμήσετε μια συμφέρουσα συμφωνία. Ποιος ακριβώς λοιπόν είναι ο λόγος ύπαρξης της «ευαίσθητης» επιτροπής σας; Θα σας είμαι ευγνώμων αν μου λύσετε την απορία.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

http://elaionas.wordpress.com/
Αγαπητέ ανώνυμε,
Ο ρόλος της Επιτροπής είναι να "σώσει οτιδήποτε δεν σώζεται".

Περισσότερα στο blog της Επιτροπής.
Αν δεν βρεις εκεί τις απαντήσεις, δεν έχει σημασία αν τις αποδέχεαι ή όχι, δεν θα τις βρεις εδώ.