Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΣΚΥΛΙΑ! Περιοχή Σκαραμαγκά - Ασπρόπυργο/ ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ?


Από επισκέπτη του blog λάβαμε την παρακάτω είδηση που θα διαβάσετε. Στο ερώτημα "Γιατί όμως;" έχει απαντήσει (πιθανώς να ισχύει και στην περίπτωσή μας) η φίλη μας +Πόπη Μπάκα στο βιβλίο της "Η παράνομη διακίνηση κατοικίδιων ζώων".
------------------

Χτες το πρωί, στην περιοχή Σκαραμαγκά - Ασπρόπυργο είδα ένα αγροτικό φορτηγάκι με καρότσα γεμάτη ξύλινα κουτιά, να κλέβει ένα από τα σκυλιά που έχουμε στο εργοτάξιο στο οποίο δουλεύω. Το συγκεκριμένο είναι μικρού μεγέθους και νεαρό (περίπου 8 μηνών) και άρρωστο (έχει Καλαζάρ).

Είχαν παρκάρει λίγο πιο έξω από το εργοτάξιο και φαίνεται φώναξαν το σκυλάκι που είναι πολύ φιλικό επειδή βρίσκεται πάντα με πολύ κόσμο. Τους είδα τη στιγμή που το έπιασαν και το έβαζαν σε ένα από τα ξύλινα κουτιά που είχαν στην καρότσα. Αμέσως πήρα το αυτοκίνητο και τους ακολούθησα. Τους εντόπισα στην δυτική περιφερειακή οδό Αιγαλεω και κατέγραψα τον αριθμό τους.

Το αγροτικό ήταν σχετικά νέο μοντέλο, ασημί, μάλλον TOYOTA με αριθμό ΚΡΜ 7449.
Υποψιάζομαι ότι είχαν και άλλα σκυλιά μέσα στα ξύλινα κουτιά, τα οποία σημειωτέον δεν έχουν αρκετό χώρο για να αναπνέουν.

Και αναρωτιέμαι, γιατί να κλέβουν τα σκυλιά; γιατί μάλιστα το συγκεκριμένο που φαινόταν άρρωστο και ταλαιπωρημένο; τι τα κάνουν;

Μ.Τ.

3 σχόλια:

ATHENA είπε...

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ?
ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ... ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ?

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Διάβασε την ανάρτηση στο blog. Έχω δημοσιεύσει ένα μικρό απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου της.
Pet Trafficking...

ATHENA είπε...

ΜΑΛΙΣΤΑ, Η ΠΟΠΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ.
ΕΙΧΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΟΙ ΠΑΛΙΑΝΘΩΠΟΙ, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΑΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥς ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑΝ ΣΟΚ ΟΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΤΙ ΤΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ, ΚΑΘΩΣ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΛΑΒΑΙΝΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ...