Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2008

PET TRAFFICKING ή αλλιώς τα αδέσποτα στην υπηρεσία της παγκόσμιας βιομηχανίας!


Επειδή λάβαμε αρκετά mails για τον κλεμένο σκύλο στην περιοχή Ασπροπύργου που μας ζητούσαν πληροφορίες για το βιβλίο της φίλης αλλά πρόωρα φευγούσης +Πόπης Μπάκα "Παράνομη διακίνηση κατοικιδίων ζώων" δημοσιεύω ένα μικρό τμήμα από τον πρόλογο του βιβλίου:
"Έχετε αναλογιστεί ποτέ τι αξία έχει το αδέσποτο μόλις προσπεράσατε; Όχι σε συναισθηματικές "μάρκες" αλλά σε ευρώ. Το αδέσποτο είναι ένας ακούραστος εργάτης της παγκόσμιας βιμηχανίας Φαρμάκων, Καλλυντικών, όπλων, γουναρικών, η λίστα δεν έχει τέλος... Πίσω από την πλάτη της "πολιτισμένης" παλιόγριας Ευρώπης συντελείται ένα έγκλημα. Επειδή όλοι έχουν ανάγκη από φτηνά πειραματόζωα θηλαστικά, και επειδή οι ετειρείες που τα "παράγουν" νόμιμα έχουν ανεβάσει τις τιμές στα ύψη (600 - 1500 ευρώ το κομάτι, ανάλογα με το DΝΑϊκό του προφίλ) μικρές και μεγαλύτερες "εταιρείες" λαθρεμπόρων έχουν στηθεί σε όσες τις χώρες διαθέτουν απόθεμα αδεσπότων, και τα προωθούν απαυθείας στους ενδιαφερόμενους πελάτες σε ανταγωνιστικές τιμές. Αυτό είναι το Pet Trafficking..."
Δεν ισχυριζόμαστε ότι το αδέσποτο κλάπηκε γι΄ αυτόν τό λόγο. Απλά αναρωτηθήκαμε...
Με την ευκαιρία σας ενημερώνω ότι το θέμα του Pet Trafficking το είχε φέρει στη Βουλή ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος βασιζόμενος στις έρευνες και στα δημοσιευματα της Πόπης.
Η Πόπη είχε έρθει στο Χαϊδάρι και μας είχε μιλήσει για το θέμα και για τα ζώα συντροφιάς.(αν ψαξετε σε προηγούμενες αναρτήσεις θα δείτε ένα μικρό κέιμενο για το Ποπάκι που έφυγε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: