Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Η έρευνα του 5ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου για τα πεζοδρόμια και για το αστικό περιβάλλον πήγε στα αζήτητα!


Ανύπαρκτο πεζοδρόμιο.

Το 5ο Γυμνάσιο στο Δάσος Χαϊδαρίου έχει μια μακροχρόνια παράδοση στις περιβαλλοντικές μελέτες. Η φιλόλογος κα Ασημίνα Ζαμπούνη με τους κατά καιρούς μαθητές της έχει κάνει σοβαρές έρευνες για το Ποικίλο Όρος (έχει βραβευτεί), την Σαντορίνη, την Κρήτη κ.λπ.
Η έρευνα πάντως του 2000, που είχε ως θέμα της "τα πεζοδρόμια στο Δάσος Χαϊδαρίου" αποτελεί την κορυφαία παρέμβαση για το θέμα (συνδέεται και με τα προβλήματα των ΑΜΕΑ κ.ά στην κυκλοφορία)και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πλήρης μελετητική δουλειά.
Εμείς είχαμε την τύχη να τη διαβάσουμε και να την αξιολογήσουμε το 2001. Δυστυχώς, απ΄ ότι θα διαβάσετε στο δημοσιεύμα που σας παραπέμπουμε, κανένας φορέας δεν συνειδητοποίησε (Δήμος Χαϊδαρίου, ΥΠΕΧΩΔΕ), το μέγεθος του προβλήματος ούτε πήρε υπ΄ όψιν του τις ρεαλιστικές προτάσεις της περιβαλλοντική ομάδας των μαθητών.

Οι μαθητές, τώρα σπουδαστές, μιλάνε και φωτογραφίζονται στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Κλικάρετε στον τίτλο για να διαβάσετε το εκτενές δημοσίευμα και να δειτε ορισμένες από τις φωτογραφίες της έρευνας, τη δήλωση του Δημάρχουν Χαϊδαρίου κ. Δ. Μαραβέλια, και το σχόλιο κας Ασημίνας Ζαμπούνη για την τύχη της μελέτης..
Για το αστικό περιβάλλον έπεξεργαζόμαστε τις θέσεις του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. μέχρι όμως να τις παρουσιάσουμε θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος - καφετέριες, Bar, Fast Food, ταβέρνες και αίθουσες εκδηλώσεων, καντίνες (έχουν άραγε άδειες λειτουργίας?) κ.λπ. - λειτουργούν σαν μαγνήτες και συγκεντρώνουν πολλούς επισκέπτες και τα Ι.Χ, που δεν έχουν που να τα παρκάρουν νόμιμα, επιβαρύνουν τις ήδη βεβαρυμένες συνθήκες στάθμευσης στην πόλη.
Η θέση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. είναι: ο δήμος Χαϊδαρίου να σταματήσει να εκδίδει άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος για μια 5ετία. . Και με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι δύο σουβλατζίδικα στον Πεζόδρομο της Καραϊσκάκη έχουν τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό και βασικό διάδρομο. Ακούει κανείς?

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν αρχίσουν να συζητούν περισσότερο οι άνθρωποι όμως, για να απεξαρτηθούν και από το χαζοκούτι:
Ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας απόφαση του YΠΕΧΩΔΕ με την οποία προεγκρίθηκε η χωροθέτηση του "έργου χρυσού", στην περιοχή Περάματος στα όρια των νομών Έβρου και Ροδόπης. Στη δίκη παρενέβη υπέρ του υπουργείου η εταιρεία "ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ", αλλά η παρέμβαση απορρίφθηκε.
Ξέρετε ότι μια προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν κοστίζει πολύ και, αν ετοιμαστεί καλά, έχει αποτελέσματα σαν κι αυτά που διαβάσατε;