Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ




Η παραλία σήμερα "Ελεύθερη και Ωραία". Ο Δήμος Ελληνικού προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Όταν πέρσι το καλοκαίρι γκρεμίζαμε τα κάγκελα στην πλαζ του Αγίου Κοσμά, με πρωτοβουλία του Δήμου Ελληνικού αλλά και με την στήριξη των άλλων δήμων της περιοχής, του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης και άλλων ευαισθητοποιημένων πολιτών, μια αγγλίδα δημοσιογράφος του BBC που έκανε το ρεπορτάζ για την τηλεόραση ήταν έξω φρενών από το τότε υπάρχον καθεστώς που υποχρέωνε τους πολίτες να πληρώσουν είσοδο για να κάνουν μπάνιο.

Όταν τελικά εισήλθαμε στο χώρο της και είδα τα φύκια έξω στην ακτή αναρωτήθηκα αν θα μπορούσε ο Δήμος να καθαρίζει και να προσφέρει υπηρεσίες ποιότητας στους λουόμενους χωρίς χρέωση. Αναρωτήθηκα αλλά κατά βάθος αμφέβαλα.

Οι αμφιβολίες μου έγιναν ακόμα μεγαλύτερες όταν έβλεπα από τα τηλεοπτικά μέσα την Άνοιξη του 2008 να πρoβάλουν εικόνες από την πλαζ του Αγίου Κοσμά που την έδειχναν βρώμικη και αφρόντιστη.

Σήμερα η εικόνα έχει αλλάξει, η πλαζ με τη φροντίδα του δήμου ελληνικού είναι καθαρή και παρέχει υψηλού υπηρεσίες στους λουόμενους. Όμως οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν επανήλθαν να κάνουν νεώτερο διορθωτικό ρεπορτάζ μετά την παρέμβαση και φροντίδα του Δήμου Ελληνικού...

Όμως το περιοδικό ΟΙΚΟ της Καθημερινής του Σαββάτου 9/9/08 έχει ένα ρεπορτάζ με φωτογραφίες, σχόλια κτλ που δικαιώνει το Δήμο Ελληνικού και όλους όσοι αγωνίστηκαν για μια "Ελεύθερη και ωραία παραλία - την παραλία του Ελληνικού".
Κλικάρετε στον τίτλο για να διαβάσετε το ρεπορτάζ του ΟΙΚΟ.

Σημείωση: 1. Αξίζουν κατά τη γνώμη συγχαρητήρια στους υπεύθυνους του ΟΙΚΟ και στους ρεπόρτερ του δημοσιεύματος.
2. Τελικά το ρεπορτάζ της αγγλίδας δημοσιογράφου στο BBC δεν το είδα. Το έδειξε πάντως γιατί το είδε ένας συνάδελφός μου στην Κίνα.


K.Φωτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: