Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008

Ασυνείδητοι σκότωσαν και την τελευταία αρκούδα στον ΌλυμποΟύτε οι 12 θεοί του Ολύμπου κατάφεραν να προστατέψουν από ασυνείδητους ανθρώπους την τελευταία αρκούδα που κατοικούσε στο βουνό και βρέθηκε νεκρή, πιθανότατα από δηλητηριασμένο δόλωμα ή όπλο.Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, ομοσπονδιακός θηροφύλακας συνοδεία δασοφύλακα του δασαρχείου Ελασσόνας και κατόπιν συνεννόησης με την περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ, βρήκαν νεκρή μια αρκούδα μέσα σε ένα ρέμα στην περιοχή «Καράμπα -Ξηρολάκκι».
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, η αρκούδα βρέθηκε σε κατάσταση που δείχνει ότι δεν κατέληξε από κάποιο φυσικό αίτιο καθώς το στόμα της ήταν ανοιχτό, ένδειξη πως είχε σπασμούς πριν πεθάνει ενώ δεν αποκλείονται κάποια τραύματα στο θώρακα από πυροβόλο όπλο. Αν και όλα δείχνουν ότι η αρκούδα θανατώθηκε είτε από δηλητηριασμένο δόλωμα είτε από πυρoβόλο όπλο, σήμερα το απόγευμα θα μεταβεί στην περιοχή η κτηνίατρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της .Σύμφωνα με την οργάνωση, η επαναποίκηση του Ολύμπου από την αρκούδα μετά από 60 χρόνια απουσίας ήταν ένα γεγονός που είχε χαροποιήσει ιδιαίτερα όχι μόνον τους ειδικούς και τις ΜΚΟ αλλά και όλους όσους ασχολούνται με την προστασία και την διατήρηση του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, μιας από τις πιο γνωστές διεθνώς Προστατευόμενες Περιοχές της χώρας. Η επαναποίκιση περιοχών, από ένα μεγάλο θηλαστικό όπως η αρκούδα, θεωρείται ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο, αλλά και μία διαδικασία που εξελίσσεται πολύ αργά. Ωστόσο, οι εποχικές ζημιές που προκαλούν οι αρκούδες σε μελίσσια, μικροκαλλιέργειες και κτηνοτροφικά ζώα αποτελούν και την πιθανότερη αιτία θανάτωσής τους, παρά το ισχύον καθεστώς αποζημιώσεων, χορήγησης -επιδότησης προληπτικών μέτρων καθώς και τις συστηματικές προσπάθειες ενημέρωσης των παραγωγών και των αρμόδιων αρχών.
Όπως εκτιμούν από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, η ζωή της αρκούδας στον Όλυμπο δεν φαίνεται να έχει πια μέλλον καθώς πολύ κοντά στην περιοχή όπου βρέθηκε χθές η νεκρή αρκούδα, εξοντώθηκε πριν μερικούς μήνες με πυροβόλο όπλο και δεύτερη αρκούδα η οποία το 2003, είχε δώσει και τα πρώτα σημεία επανεμφάνισης του είδους στην περιοχή. Μάλιστα οι δράστες του περιστατικού τράβηξαν και σχετικό video που επιδείκνυαν με υπερηφάνεια στα γύρω χωριά! Έτσι, από τις 3 αρκούδες οι οποίες φαίνεται να ζούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου, οι δύο είναι ήδη νεκρές. (ΑΠΕ)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού δεν κατάφεραν οι 12 θεοί του Ολύμπου να σώσουν την αρκούδα, θα πει πως.. ΔΕΝ υπάρχουν. Προσωπικά την βρίσκω περισσότερο με χριστοπαναγίες.
Όσο αφορά την αρκούδα ήταν μια και ως γνωστόν μία ίσον καμία, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ είπε...

XAXAXA...
Τι να κάνουμε καταγράφουμε τις απώλειες...
Έχουμε ακόμα δρόμο για να "σώσουμε οτιδήποτε δεν σώζεται"

natali είπε...

Δεν είναι απλώς ασυνείδητοι, αλλά η πρόσφατα χαρακτηρισμένη ως εκλογική μάζα των 230.000 των κυνηγών. Αλλά, τώρα, που ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδης, προτίθεται να τους δώσει το χρίσμα των οικολογικών οργανώσεων, οι άνθρωποι θα επιδοθούν στο μάζεμα χόρτων! -αφού θα είναι χορτάτοι από το φάγωμα των κοινοτικών κονδυλίων για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ είπε...

Πολλά έξυπνα και πρωτότυπα σχόλια καταθέτουν σήμερα στο blog....
Της NATALI μέχρι την ώρα το καλύτερο.

Ένα άλλο σχόλιο έλεγε ότι "οι κυνηγοί μπορούν να αφήσουν τα όπλα και να πιάσουν τις φωτογραφικές μηχανές".

Ενημερωτικά σας λέω ότι ένας κυνηγός μου είχε πει ότι έχει γράψει, πριν από δύο χρόνια, ένα άρθρο με τίτλο "κυνήγι και οικολογία".