Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

4 Δήμοι της Δυτικής Αττικής προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ


....δηλαδή οι Δήμοι Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου Αττικής - "ΕΚΤΌΣ Ασπροπύργου" ο οποίος ρουφάει την ρύπανση και τις οσμές από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου και "πέρα βρέχει" (Γιατί?). (διάβαζε παρακάτω καταγγελία του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. για τις οσμές από τα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου).

... Σοβαρό ντοκουμέντο και "όπλο" η έγγραφη έκθεση (παρέμβαση) του WWF με την οποία αναλύει του λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να γίνει η επέκταση (διαβάστε την έκθεση σε προηγούμενη ανάρτηση).

Εκτός από τους δήμους όμως αναμένονται και άλλες παρεμβάσεις πολιτών οι οποίοι "αρνούνται να φάνε την ρύπανση".
(κλικάρετε στον τίτλο)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πιθανότητες να ακυρωθεί ο εκσυγχρονισμός των ΕΛΠΕ? Η άλλη πλευρά κάνει λόγο για εκσυγχρονισμό σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ πριν αλλά και μετά την προσφυγή των δήμων στο ΣτΕ.

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Και οι υποκριτές καθολικοί ιερείς βάφτιζαν το κρέας ψάρι για να το φάνε στην περίοδο των νηστιών.
Ακόμα και επιθετικοί πόλεμοι έχουν γίνει στο όνομα της ειρήνης.
Να ακυρωθεί η επέκταση είναι η σωστή φράση. Αυτό θα εξαρτηθεί από τους αγώνες, την επιμονή, στην συμπαράσταση, στην τεχνική τεκμηρίωση ότι όντως η επέκταση των ΕΛΠΕ θα επιβαρύνει του ρύπους κ.λπ.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε γενικά για όλους τους αγώνες, αυτοί γίνονται για να κερδιθούν και τα μέσα "όπλα" είναι μόνο τέσσερα α) αγώνας στο τόπο του "εγκλήματος" β) τεχνική τεκμηρίωση γ) αξιοποίηση του ΣτΕ και του Συνήγορου του Πολίτη δ)συμπαράσταση.

θα επανέλουμε όμως γιατί ετοιμάζονται πορείες και άλλες παρεμβάσεις για το Θριάσιο και τα ΕΛΠΕ αλλά και για τη Δυτική Αθήνα (Ποικίλο, Σκαραμαγκάς κ.λπ)