Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2008

Επιτροπή Αγώνα κατά των επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ & των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής καταγγέλει το νομάρχη Δυτ.Αττικής/ Η πρόταση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.


Φωτογραφία από τη συγκέντρωση έξω από την ΠΕΤΡΟΛΑ.
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. πήρε μέρος την Τρίτη 9/9/08 στη σύσκεψη που οργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας ΑΣΔΑ για τη διοργάνωση "Πορείας Περιβάλλοντος Ελευσίνα - Αθήνα" στις 29/9/08. Στην μικρή διάρκειας παρέμβαση που κάναμε αναφέραμε την καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα και είπαμε ότι δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε κάτω από την ίδια πλατφόρμα μαζί με εκείνους που στην πράξη είναι δίγλωσσοι αφού εξυπηρετούν τα σχέδια της επέκτασης. Δυστυχώς οι παριστάμενοι κάλυψαν τον Νομάρχη, ακόμα και ο Δήμαρχος Ελευσίνας. Θα επανέλθουμε με νεώτερη ανάρτηση για το θέμα.
Η πρότασή μας είναι να συμμετάσχουμε σε άλλο μπλοκ, με όσους συμφωνούν, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και όλους όσοι τα δημιουργούν, "αγαντάρουν" ή διευκολύνουν με τις παραλήψεις τους την συντήρηση ή την μεγέθυνση των προβλημάτων της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. Δεν μπορούμε θύτες και θύματα να διαδηλώνουν από κοινού για το περιβάλλον!
Κ.Φωτ.
-----------------------------
Ως εδώ, και μη παρέκει, κ. Νομάρχα! Φτάνει πια η διγλωσσία σας για την ΠΕΤΡΟΛΑ…

Με τον πιο υπεύθυνο και κατηγορηματικό τρόπο καταγγέλλουμε στους πολίτες όλου του Θριασίου τον Νομάρχη Δυτ. Αττικής κ. Αριστείδη Αρκουδάρη για απροκάλυπτη εύνοια προς την ΠΕΤΡΟΛΑ, με σκοπό την υλοποίηση των καταστροφικών της σχεδίων για το περιβάλλον.

Την χρονική στιγμή που οι Δήμοι Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, και Ν. Περάμου καταθέτουν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των Κυβερνητικών αδειών για την εδαφική επέκταση και γιγάντωση του διυλιστηρίου της ΠΕΤΡΟΛΑ, ο κ. Νομάρχης , αντί να προβάλλει εμπόδια στα σχέδια της ΠΕΤΡΟΛΑ, κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τα διευκολύνει! Καταρρίπτοντας μάλιστα το Πανελλήνιο Ρεκόρ στον χρόνο έκδοσης αδειών !

Συγκεκριμένα, στις 29/7/08 η ΠΕΤΡΟΛΑ κατέθεσε Αίτηση στην Πολεοδομία για να λάβει άδεια για τεράστιες εκσκαφές και επιχωματώσεις, καθώς και για κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης συνολικού μήκους 687 μ. και 10 μέτρων ύψους !
Με απίστευτη βιασύνη και σκανδαλώδη προθυμία η Πολεοδομία εξέδωσε την Άδεια στις 4/8/08, δηλαδή μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες!
Αλήθεια, ποιος απλός πολίτης, ιδιοκτήτης ή Μηχανικός, κατάφερε να εξασφαλίσει τέτοιας κλίμακας άδεια μέσα σε 5 ημέρες; Μάλιστα, μέσα στον Αύγουστο, όταν οι Πολεοδομίες είναι «νεκρές» λόγω των αδειών του προσωπικού; Πώς κατάφεραν να ελέγξουν μια τέτοια άδεια μέσα σε 5 ημέρες, όταν ο έλεγχος της άδειας για ένα απλό σπίτι ή για ένα μανδρότοιχο καθυστερεί μήνες ολόκληρους; Νόμισαν, άραγε, ότι με αυτές τις μεθοδεύσεις η ΑΔΕΙΑ της ΝΤΡΟΠΗΣ δεν θα γινόταν αντιληπτή από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ;

Τόσο ο κ. Νομάρχης, όσο και η αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία, στην οποία πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κ. Αρκουδάρης, παραμένουν έκθετοι στον λαό της περιοχής. Και είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Νομάρχης - παρά τις αντίθετες διακηρύξεις του - βιάζεται να αδειοδοτήσει την ΠΕΤΡΟΛΑ…
Αποτελούν απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης οι δηλώσεις του κ. Νομάρχη δύο μόλις ημέρες μετά την έκδοση της ΑΔΕΙΑΣ της ΝΤΡΟΠΗΣ στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ότι - δήθεν - τα σχέδια των ΕΛΠΕ «θα τα πολεμήσει μέχρι τέλους» ...!

Με τις πράξεις του ο κ. Νομάρχης επιβεβαιώνει πλήρως τον Πρόεδρο τον «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ», που λίγες ημέρες πριν δήλωνε ότι βρίσκεται σε «συνεχή διάλογο με τους εκλεγμένους εκπροσώπους σχετικά με την πραγματοποίηση της επένδυσης» Έτσι είναι :
• Εξέδωσε παρανόμως την άδεια κατεδάφιση της ΟWENS παραμονές Χριστουγέννων !
• Eξέδωσε - με πρωτοφανείς διαδικασίες- την άδεια για επιχωματώσεις και κατασκευές στις διακοπές του Αυγούστου!
• Αποσιώπησε το πρόβλημα ΠΕΤΡΟΛΑ κατά την συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο της Ε.Ε για το περιβάλλον Στ. Δήμα.
• Παρά τις διακηρύξεις του, δεν έχει προσφύγει μέχρι στιγμής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ΠΕΤΡΟΛΑ.
Κύριε Νομάρχα, αν πραγματικά θέλετε να πολεμήσετε τα καταστροφικά σχέδια της ΠΕΤΡΟΛΑ, αποδείξτε το εμπράκτως ΕΔΩ και ΤΩΡΑ:
• Ανακαλέστε άμεσα την ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ.
• Καταθέστε άμεσα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Αλλιώς, παραμένετε έκθετος στην συνείδηση των πολιτών και των ψηφοφόρων σας.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ μαζί με τους πολίτες θα δίνει καθημερινά την μάχη μέχρι την ματαίωση των σχεδίων. Οι επεκτάσεις της ΠΕΤΡΟΛΑ δεν θα γίνουν ! Είτε με σας, είτε χωρίς εσάς …
Ως εδώ, και μη παρέκει ! Η ζωή θα νικήσει !

Δεν υπάρχουν σχόλια: