Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα για το πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"


ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!
Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Με την απλή αυτή φράση που όλοι γνωρίζουμε μπορεί να περιγραφεί η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» με τις ευθύνες να βαραίνουν αποκλειστικά τη κυβέρνηση και τους δημάρχους Ιλίου-Αγίων Αναργύρων-Καματερού (που μέλη τους αποτελούν και τον οργανισμό διαχείρισης του πάρκου από το 2002).

Η κατάσταση στο πάρκο σήμερα μπορεί να καταγραφεί συνοπτικά ως εξής:
Ανύπαρκτη συντήρηση σε όλους τους τομείς
Εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις χωρίς καμία φροντίδα
Λίμνες που έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης και βάλτους
Ανύπαρκτη πυροπροστασία και ουσιαστική περιφρούρηση του πάρκου
Απλήρωτοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι που δεν αρκούν ούτε για το ελάχιστο για τη κάλυψη των αναγκών του πάρκου
Πράσινο που ποτίζεται μόνο όταν βρέχει
Εισβολή των επιχειρήσεων για τη μετατροπή του πάρκου σε κερδοφόρα πηγή για αυτές και επιπρόσθετη δαπάνη για το λαό που το επισκέπτεται
Να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας!

Το πάρκο θα σωθεί μόνο εάν διασφαλιστεί ο ενιαίος χαρακτήρας του και η αποκλειστική κατά 100% χρηματοδότησή του από την πολιτεία που συνεπάγεται την πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικό-τεχνικού και εργατο-υπαλληλικού προσωπικού για τη σωστή συντήρηση και ανάπλαση του πάρκου, σταθερή χρηματοδότηση για τη λειτουργία του και την απομάκρυνση όλων των ιδιωτών και ιδιαίτερα των μεγάλων επιχειρήσεων που επιδιώκουν μέσα από την εγκατάλειψη του πάρκου να το αγοράσουν κοψοχρονιά για να μας βάλουν εισιτήριο να μπαίνουμε μέσα.

Αυτό το κείμενο αποτελεί το ψήφισμα της επιτροπής αγώνα μέσα από την διεξαγωγή πλατιάς συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/09/08 στο χώρο του Πάρκου Τρίτση όλων των ανθρώπων και συλλογικοτήτων που ενδιαφέρονται για τη σωτηρία του πάρκου. Να αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του δημόσιου και ενιαίου χαρακτήρα του πάρκου, που θα είναι ανοιχτό για όλους μας.

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων: Η παρουσία μας διασφαλίζει την επιτυχία του αγώνα μας!

Τετάρτη 17/9/2008, 18:30, μαζικό μοίρασμα του ψηφίσματος της επιτροπής στη πλατεία του Ιλίου.
Πέμπτη 18/9/2008, 18:30, συγκέντρωση στη πλατεία του Ιλίου και μαζική παράσταση στο Δημαρχείο του Ιλίου για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας (μη ανανέωση των συμβολαίων των ιδιωτών, άμεση πρόσληψη υπαλλήλων και εργατών για την συντήρηση του Πάρκου, δέσμευση για το δημόσιο χαρακτήρα του Πάρκου)
Κυριακή 21/9/2008, όλοι στο κιόσκι της επιτροπής μοίρασμα ανακοινώσεων και αποτίμηση της δράσης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: