Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. στηρίζει την Επιτροπή Αγώνα - Όχι στην Επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ - Όχι στη κατασυκοφάντηση των αγωνιστών


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) & ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ
Τηλ : 210-5537308-9 -10. fax: 2130681360. Κιν. 6977180196 -6944306700. Email: epitropiagona@gmail.com

Αγώνας υπέρ βωμών και εστιών ..

► Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ .

► ΜΑΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΛΑ.


►Συνέλευση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ στο 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΠΥΡΟΥΝΑΚΕΙΟ» Σήμερα Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μμ

► Να μη αμελήσουμε να ειδοποιήσουμε όλους τους γνωστούς και φίλους μας.

Αναλαμβάνουμε όλοι δράση!

Η Συντονιστική Γραμματεία

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι εκείνο που κάνει τον κ. Αρκουδάρη να αμφισβητεί το δικαίωμα των πολιτών να καταγγέλλουν τις ενέργειες του ίδιου και των υπηρεσιών του για μια υπόθεση εξώφθαλμα ευνοϊκή για την επέκταση των ρυπογόνων εγκαταστάσεων; Γιατί επιλέγει το δρόμο της "ανακάλυψης" συκοφαντών, υποκινούμενων, φιλόδοξων, "εχθρών" του ίδιου και των επιλογών του;
Μα γιατί είναι ο ΑΡΧΩΝ, ό οποίος πρέπει να αυτο-επιβεβαιώνεται σε κάθε του βήμα!!! Χωρίς να έχει το δικαίωμα το πόπολο να αρθρώσει με "θράσος" την αντίθεσή του στα καμώματά του!!! Αυτοί που τα "πήραν" από τα ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) για να κάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις!!! Ο νομάρχης γίνεται απολογητής των ΕΠΛΕ, γίνεται ο λογιστής της επιχείρησης που γνωρίζει ποιούς επιχορηγεί η εταιρεία!!! Για να "μειώσει" το κύρος των διαφωνούντων!!!

Η ΕΞΟΥΣΙΑ είναι αυτή που κάνει τον κάθε κύριο Αρκουδάρη να χάνει το μέτρο. Η πρόσκαιρή νομή της εξουσίας του δίνει την ψευδαίσθηση ότι θα άρχει στο διηνεκές, ότι μπορεί να είναι στο απυρόβλητο, ότι έχει πιάσει τον Πάπα από τα αρχ....δια!!!

Και μπορεί ο κ. νομάρχης, πριν εκλεγεί, να ήταν ένας νορμάλ τύπος που ορκιζόταν στο όνομα της δημοκρατίας και θεωρούσε ότι κάθε μορφή διαμαρτυρίας πολιτών είναι θεμιτή και χρήσιμη.
Τον άλλαξε η εξουσία; Ήταν κάτι διαφορετικό και χάλασε στην πορεία; Οι ψυχολόγοι λένε (θα βοηθήσει ο Τάσος εδώ), ότι τα βασικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων δεν αλλάζουν από μια ηλικία και πέρα. Οι συνθήκες είναι εκείνες που ευνοούν στην εκδήλωση αυτών των χαρακτηριστικών. Και όσο κυριαρχεί ο λόγος (λογική) και υπάρχει ΠΑΙΔΕΙΑ τόσο ευκολότερα μπορεί να περιοριστεί η εκδήλωση των αρνητικών χαρακτηριστικών (αλαζονεία, αμετροέπεια, αυταρχισμός, αυτοθαυμασμός, αυτοπαραμυθία, αμοραλισμός, κ.ά.).

Η δημοκρατία ως "ΑΝΑΓΚΗ ευρύτερης αξιοποίησης των ανθρώπινων πόρων" για την επίλυση μικρών ή μεγάλων προβλημάτων της πόλης (με την πλατειά έννοια) προϋποθέτει πολιτική ωριμότητα και μια κουλτούρα που κατανοεί την προωθητική δύναμη της ΟΜΑΔΑΣ έναντι της "ενός ανδρός αρχής". Μιας αρχής στην οποία εύκολα μπορεί ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ να διολισθήσει αν ευνοείται από το γενικότερο πλαίσιο. Και από μαζεμένος και σεμνός και συμπαθής υποψήφιος να "μεταλαχθεί" σε "άντρα του πολλά βαρύ μη του μιλάτε το πρωί, που το ούζο πίνει ανέρωτο και τον καφέ του σκέτο"!!! Και από δημοκράτης που θέλει να ενισχύσει την... αμφισβήτηση, εξελίσσεται σε "κύριος - δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε", που κατακεραυνώνει τους "νεόκοπους κονδυλοφόρους", τους "δήθεν οικολόγους", τους "συμπλεγματικούς" που στο βάθος της ψυχής τους έχουν απωθημένο να βλάψουν τον δήμαρχο - ΑΡΧΟΝΤΑ !!!

Και μπαίνει το ερώτημα: Αρκεί η κατανόηση, η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας της συλλογικής πολιτικής σκέψης και δράσης, ως προωθητικός παράγοντας της κοινωνίας; Αρκεί η παιδεία των εμπλεκομένων στη νομή της εξουσίας και η γνώση του πλαισίου και των ανοχών του συστήματος, για είναι παραγωγική, αποτελεσματική και ταυτόχρονα δημοκρατική διοίκηση; Ή μήπως είναι σύμφυτη με την εξουσία και ανεξάρτητη από πολιτικά συστήματα, η εμφάνιση φαινομένων αυθαιρεσίας, αυταρχισμού, μισαλλοδοξίας και αλαζονείας;
Ερωτήματα που μας βασάνισαν και νομίζω πως θα βασανίζουν και τις επόμενες γενεές.

ΙΣΩΣ το φαινόμενο είναι δυνατόν να περιορισθεί αν επιμείνουμε στη θέσπιση και στην τήρηση κανόνων κοινωνικού ελέγχου της εξουσίας. Στην τήρηση αρχών (νομικών και ηθικών) που θα δεσμεύουν τους διοικούντες και θα περιορίζουν την καταχρηστική άσκηση των καθηκόντων τους…..
Στην παγκόσμια πολιτική Ιστορία έχουν λεχθεί πολλά σχετικά με την ¨αντιπροσωπευτή" δημοκρατία, την "συμμετοχική" δημοκρατία, κλπ., κλπ. ...….
Η προσωπική στάση στο μέγα ζήτημα του τρόπου άσκησης της εξουσίας, νομίζω ότι συμπυκνώνεται στο: "ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ"

Σε πείσμα του ενοχλημένου κ. νομάρχη (και του δικού μας δήμαρχου σε ανάλογες περιπτώσεις), θεωρώ υγειές το να υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που αντιδρούν στις επιλογές της εκάστοτε εξουσίας. Έστω και αν θεωρούνται «γραφικοί», ή «υποκινούμενοι», ή «δήθεν» από τους ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ της εξουσίας. Τους προτιμώ από τους αποχαυνωμένους τηλεθεατές, από τους χειροκροτητές των κουστουμαρισμένων νομαρχών και δημάρχων και επαγγελματιών πολιτικών, από τους έτοιμους να εξαργυρώσουν την αξιοπρέπειά τους (αν έχουν) για την προσωπική τους βόλεψη.

Και βέβαια είναι ζητούμενο αν κατανοούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο έννοιες όπως "δημοκρατία", "εξουσία", "αρχές", "ηθική", στις οποίες αναφερόμαστε. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, και ενδεχομένως, άλυτο!!!!

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

ΣΥ ΕΙΠΑΣ και θα επανέλουμε τάχιστα με την "Ελευσίνια πορεία περιβάλλοντος" (ή Ελευσίνια πορεία "κάθαρσης") που διοργανώνει ο ΑΣΔΑ. Προσδεθείτε και μη καπνίζετε...

Anastasios είπε...

Συμπαραστεκόμαστε στην επιτροπή αγώνα! Μαϊμουδιές και αρκουδιές δε θα περάσουν!