Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Διάλογος για την συγκέντρωση Δευτέρας


2+1 επισκέπτες κρίνουν την ανακοίνωση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. και των "15".Μία πρώτη απάντηση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ στον +1.
Απολαύστε το διάλογο!!! ΚΛΙΚΑΡΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.
Η φωτογραφία δεν είναι άσχετη, έχει δημοσιευτεί σε προηγούμενη ανάρτηση στο blog. Είναι το Τέρα Πέτρα στην Πετρούπολη, έχει κλείσει το δασικό δρόμο. Οι Οικολογικοί Περιβαλλοντικοί σύλλογοι Πετρούπολης - Περιστερίου και Χαϊδαρίου με κοινή τους επιστολή προς το δήμο Πετρούπολης έχουν ζητήσει να μην ανανεωθεί η σύμβαση. Θα σεβαστείτε τα βουνά κ.κ. της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι καφετέρειες σκαρφάλωσαν στα βουνά, και μετά μας μιλάτε για κοινούς αγώνες και διασπάσεις... Χα Χα Χα!!!
Δεν "είμαστε μια ευτυχισμένη οικογένεια".

------------

Πάρτε και μια ιδέα από το ντοκιμαντέρ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ που θα προβληθεί το Οκτώβριο. {Ποικίλο - Σκαραμαγκάς - Θριάσιο - ΧΥΤΑ}Σκηνοθεσία Στρατής Χατζηεληνούδας, Παραγωγή ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ - SPACEDANCE.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ»… ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ
Συμπολίτες _σες
Ακόμα μια «ΥΠΕΡΟΜΑΤΙΚΗ» συγκέντρωση από τους δικομματικούς υπαλλήλους του κράτους και των εκάστοτε κυβερνήσεων, βασικών υπευθύνων των μεγάλων προβλημάτων της Δυτικής Αθήνας Δημάρχων ,Νομαρχών ,και Υπερνομαρχών. Με περισσή υποκρισία αυτοί που συναίνεσαν στην καταστροφή της Δυτικής Αθήνα σήμερα «κινητοποιούνται» για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, για να σκεπάσουν της τεράστιες ευθύνες που έχουν, αφού οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εγκληματήσει κατά του περιβάλλοντος.
Θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα εναντιωνόμαστε σε μια συγκέντρωση με τέτοιο περιεχόμενο αρκεί να είχε οργανωτές δυνάμεις του κινήματος, των επιτροπών κατοίκων, των συλλογικοτήτων. O λαός της δυτικής Αθήνας δεν ξεχνάει ότι οι συγκεκριμένοι φορείς που πήραν την πρωτοβουλία όχι απλά συναίνεσαν σε αποφάσεις που καταστρέφανε το περιβάλλον άλλα πολλοί από αυτούς πήραν ενεργό μέρος υπηρετώντας την πολιτική του κεφαλαίου για τις χρήσεις γης.
Να θυμηθούμε την προσπάθεια για δημιουργία σταδίου στα Ριμινίτικα σε ζώνη υψηλής προστασίας Α από τον Δήμαρχο Αγ Βαρβάρας και πρόεδρο του ΑΣΔΑ κ Μίχο που θα κατάστρεφε ολοσχερώς το βουνό; Την «ανάπλαση» με τσιμέντο φυσικά χώρων στο Ποικίλο Όρος στο Χαϊδάρι; Το πολεοδομικό σχέδιο στο Περιστέρι που διαμορφώνει τις χρήσεις γης προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών; Τον Ελαιώνα όταν ΑΣΔΑ ΤΕΚΔΝΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ και λοιποί «αγωνιστές» κάνουν την πάπια μη έχοντας εκδώσει καμιά ανακοίνωση για την τσιμεντοποίηση του χώρου από την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού.
 Που ήταν όλοι αυτοί, όταν η κυβέρνηση χωρίς περιβαντολλογικές μελέτες χωρίς καν να εφαρμόσεις τους νόμους για τους ορεινούς όγκους, προχωρούσε στο σχίσιμο του όρους Αιγάλεω στα δυο κόβοντας δέντρα, καταστρέφοντας την χλωρίδα και την πανίδα, για να περάσει η σιδηροδρομική γραμμή;
 Που ήταν Δήμαρχοι και Νομάρχες στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ για να ελέγξουν την νομιμότητα έστω, των επιλογών της κυβέρνησης στο Ποικίλο Όρος με την διάνοιξη της γραμμής Ικόνιο Ασπρόπυργος;
 Που ήταν όταν οι κάτοικοι του Χαϊδαρίου απέκλειαν την Ιερά Οδό για να εμποδίσουν την εκτέλεση του έργου; Όχι απλώς απείχαν αλλά συναινούσαν, διευκολύνοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ στις επιλογές της αυτές.
 Που ήταν όταν οι κάτοικοι στο Περιστέρι ξεσηκώθηκαν για το ΓΠΣ ανατρέποντας τα σχέδια του Δημάρχου Παχατουρίδη που εκχωρούσε φιλέτα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τις κατασκευαστικές εταιρίες;
 Που ήταν όταν κάτοικοι στα Ριμινίτικα Αγ Βαρβάρας με συγκεντρώσεις και δικαστικό αγώνα ανέτρεψαν τα σχέδια Μίχου για στάδιο που θα κατάστρεφε το βουνό πνίγοντας τους κατοίκους στο τσιμέντο;
Τέτοιου είδους συγκεντρώσεις από Δημάρχους και φορείς τύπου ΑΣΔΑ, έναν και μόνο στόχο έχουν. Να μπορέσουν να χειραγωγήσουν τις αυθεντικές πρωτοβουλίες των πολιτών να τις αποπροσανατολίσουν και τελικά να τις εκφυλίσουν. Καμιά εμπιστοσύνη λοιπόν στις «υπερκομματικές» δήθεν πρωτοβουλίες των τοπικών υπαλλήλων του κράτους.
Η δική μας πρόταση είναι ότι άμεσα όλες οι πρωτοβουλίες και οι επιτροπές κατοίκων πρέπει από κοινού να συντονίσουν τα βήματα τους και να πάρουν πρωτοβουλίες για να δοθεί αγωνιστική και μαχητική απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης κεφαλαίου κατασκευαστικών εταιριών, εταιριών πετρελαίου κλπ, για να ανατρέψουμε στους δρόμους τα σχέδια που καταστρέφουν το Θριάσιο πεδίο και όλη την δυτική Αθήνα. Με ακτιβισμούς και μαχητικές μορφές αγώνα να δώσουμε την απάντηση των πολιτών ανατρέποντας στην πράξη την πολιτική της κυβέρνησης, ξεσκεπάζοντας την υποκρισία και τις «αγωνιστικές» μεταμορφώσεις των κομμάτων της δικομματικής συναίνεσης.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙ-ΘΕΣΕΙΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ