Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

H απάντηση της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής ΝΑΔΑ στην καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα


Το Γραφείο Τύπου της ΝΑΔΑ μας έστειλε την Πέπμτη το πρωί την απάντηση στις καταγγελίες της Επιτροπής Αγώνα κατά των επεκτάσεων των ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ). Είχε προηγηθεί η ανάρτηση στο xpolis της καταγγελίας της Επιτρόπής και ένα εισαγωγικό σχόλιο σχετικά με τη σύσκεψη του ΑΣΔΑ για την "Πορεία Περιβάλλοντος" στις 9/9/08 (διάβαζε παρακάτω).
Ολόκληρη την απάντηση της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής μπορείτε εύκολα να την διαβάσετε αν κλικάρετε τον τίτλο (δεν τη δημοσιεύουμε ολόκληρη εδώ για λόγους οικονομίας).Αμέσως επιβεβαιώσαμε λήψη της επιστολής της ΝΑΔΑ και κάναμε το εξής σχόλιο:

Σαφώς έχετε δικαίωμα και υποχρέωση να προβάλετε τις απόψεις σας, ακόμα και να θεωρείτε την οποιαδήποτε κριτική ως "συκοφαντική επίθεση". Όμως επειδή συμμετέχουμε στο οικολογικό - περιβαλλοντικό κίνημα κάτι δεκαετίες και γνωριζόμαστε με ανθρώπους, έχουμε κάνει κοινούς αγώνες, έχουμε κοινές αγωνίες και αξίες, και πρόκειται για ανθρώπους που έχουν αναλάβει προσωπικά ρίσκα, έχουν βάλει το χέρι τους βαθειά στην τσέπη, έχουν αφιερώσει χιλιάδες ώρες για την υπεράσπιση του φυσικού και του αστικού περιβάλλοντος σας επιστρέφουμε τη φράση "πολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες" ως πολιτικά και ηθικά απαράδεκτες.
Το ολίσθημα της τελευταίας παραγράφου σας καλούμε να το πάρετε άμεσα πίσω.


...και προειδοποιούμε στη συνέχεια όποιον άλλον ή άλλους αφορά και εμπλέκεται στην υπόθεση, στηρίζει το Νομάρχη και τις επιλογές του: To Οικολογικό και Περιβαλλοντικό Κίνημα, τα κινήματα πόλης και κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης στηρίζει την Επιτροπή Αγώνα. Και σας συνιστούμε:Μακριά τα χέρια σας από τους αγωνιστές "που δεν είναι κάποια άτομα που κάθονται στις καρέκλες" κύριε Αμπατζόγλου "και κάνουν μόνο κριτική", αυτά είπατε στη σύσκεψη του ΑΣΔΑ.
Κώστας Φωτεινάκης
Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου
Μέλος της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης Φίλοι της Φύσης (Friends of Nature)
Μέλος του Συντονιστικού του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης και ενεργών Πολιτών

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: H ανταπάντηση της Επιτροπής Αγώνα στην απάντηση της ΝΑΔΑ δημοσιεύεται αυτούσια παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: