Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Κατέπλευσε την Πέμπτη το βράδυ το καϊκι "Άγιος Γεώργιος - LIBERTY" που είχε μεταφέρει τους ακτιβιστές στη Γάζα της Παλαιστίνης. Μεγάλη υποδοχή...


Αναμένοντας στο Λιμάνι του Πειραιά το καϊκι "Άγιος Νικόλαος - LIBERTY" (το LIBERTY προστέθηκε για να δηλώσει την Ελευθερία και το σπάσιμο του αποκλεισμού στο Λιμάνι της Γάζας)

Ό Άγιος Νικόλαος αναπαύεται στην προβλήτα του Πειραιά, κοντά στον Ηλεκτρικό.
-----------
Την Πέμπτη το βράδυ 4//9/08 κατέπλευσε στον Πειραιά, το ένα από τα δύο καΐκια που είχαν μεταφέρει 44 ακτιβιστές στη Γάζα της Παλαιστίνης, σπάζοντας τον αποκλεισμό που είχε επιβληθεί το 1967. Μετά από 47 χρόνια για πρώτη φορά δύο καΐκια με την ελληνική σημαία κατάφεραν να φτάσουν στη Γάζα μεταφέροντας τη συμπαράσταση ευαισθητοποιημένων πολιτών από τις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Ευρώπη και την Ελλάδα καθώς και 200 ακουστικά βαρηκοΐας.
Τα καϊκια που μετάφεραν 17 επιβάτες του «Ελευθερία» και οι 26 του «Ελεύθερη Γάζα» ήταν ακτιβιστές από... την Αμερική (14), τη Βρετανία (9), την Ιρλανδία (3), την Αυστρία(2), το Ισραήλ! (2), τη Γερμανία, τη Δανία, την Αλγερία, την Ισπανία...
Ανάμεσά τους μια Αμερικανίδα καλόγρια, η Αν Μοντγκόμερι, 81 ετών, η επιζήσασα του Άουσβιτς Έντι Επστάιν, το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος της αποστολής που ξεκίνησε το ταξίδι μία ημέρα μετά τα 84α γενέθλιά της, αλλά και η κουνιάδα του Βρετανού πρώην πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, η δημοσιογράφος Λόρεν Μπουθ.

Το ρίσκο των ακτιβιστών ήταν μεγάλο, η οργάνωση της αποστολής μεγαλειώδης και η προβολή σημαντική.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη μεταφορά των ακτιβιστών τα δύο καΐκια αγοράστηκαν από τον κ. Π….., γιατί κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να αναλάβει την αποστολή.
Η βραδιά ήταν μια ξεχωριστή γιορτή, με φιλιά, φωτογραφίες, μουσική, χορό κ.λπ. Συγχαρητήρια σε όλους….
Κλικάρετε στον τίτλο για να επισκεφτείτε το Free Gaza Movement.

Δεν υπάρχουν σχόλια: