Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Blog Action Day 2008 Poverty - 15 Οκτωβρίου


Blog Action Day 2008 Poverty. Παγκόσμια ημέρα των bloggers ενάντια στη φτώχεια. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. δήλωσε συμμετοχή από τους πρώτους, όπως είχε κάνει και πέρσι για το Περιβάλλον.
Το 2007, ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. ήταν από τους πρώτους bloggers στην Ελλάδα που στήριξε το θεσμό "Blog Action Day" που καθιερώθηκε με την πρώτη του παρέμβαση για το περιβάλλον. Συμμετείχαμε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Φέτος στις 15 Οκτωβρίου, ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. συμμετέχει μαζί με 6.250 bloggers όλου το κόσμου στη δράση για την καταπολέμηση της φτώχειας και της πείνας. Περίπου 9,5 εκατομμύρια επισκέπτες θα δούν στην πρώτη ανάρτηση είδηση, άρθρο, φωτογραφία, σχόλιο με θέμα τη φτώχεια.
H Blog Action Day 2008 poverty συμπίπτει με την παγκόσμια οικονομική κρίση. Τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες καταρρέουν, η εμπιστοσύνη στην ελεύθερη αγορά κλονίζεται και επανέρχονται στην επιφάνεια "απαγορευμένες λέξεις" όπως καπιταλισμός, σοσιαλισμός."Κρατικός έλεγχος και κοινωνική ευθύνη" είναι το σλόγκαν που θα ακούσουμε από τα "πολιτευτάκια", αλλά δεν θα τα πιστέψουμε.
Το κεφάλαιο δεν ελέγχεται και δεν ευαισθητοποιείται. Το αφήνει ασυγκίνητο η ανεργία, η φτώχεια, οι αρρώστιες, οι πόλεμοι, η ρύπανση, η καταστροφή του περιβάλλοντος. Το μόνο που ενδιαφέρει το κεφάλαιο είναι το κέρδος και τίποτα άλλο. Όταν φυσικά αντιμετωπίζει κρίση καλεί το κράτος να το ενισχύσει.
Ένας γραβατοφορεμένος άγγλος έγραφε σε ένα πλακάτ: "Τις τράπεζες που καταρρέουν τις στηρίζετε, εμένα που κατέρρευσα ποιος θα με στηρίξει;"
Έλα ντε...
Γνωρίζουμε, δεν είμαστε αφελείς, ότι οι bloggers δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, μπορούν όμως στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να συμβάλλουν στην αποκάλυψη των "ενόχων" και στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Οι μετανάστες κάνουν ότι κάνουν και τα "ζώα που απειλούνται" με εξαφάνιση. Μεταναστεύουν για να βρουν τροφή, για να γλυτώσουν από τις φυσικές και κλιματικές αλλαγές και από τον πόλεμο.
Η φτώχεια ή θα αντιμετωπιστεί στη χώρα της ή θα μεταναστεύσει μαζί με τα κοινωνικά προβλήματα στις χώρες που οι άνθρωποι έχουν την ελπίδα - ανεξάρτητα αν θα επαληθευτεί ή όχι - να ζήσουν μια ασφαλέστερη και καλύτερη ζωή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...please where can I buy a unicorn?