Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Νεκρά θάλασσα η Λίμνη Κουμουνδούρου? - ΟΧΙ δεν είναι, την απαξιώνουν και την επιβαρύνουν με ρύπους για να την κάνουν νεκρά


J.A.Koupert "Χάρτες της Αττικής" 1878 - Το βέλος δείχνει τη Λίμνη των Ρειτών, αφιερωμένη στη Θεά Δήμητρα που την αποξήραναν τη δεκαετία του ΄60 και αποτελεί τμήμα των ΕΛΠΕ. Η μεγαλύτερη Λίμνη, που ήταν αφιερωμένη στην κόρη της Περσεφόνη, είναι η σημερινή Λίμνη Κουμουνδούρου.
Και οι δύο Λίμνες είχαν χαρτογραφηθεί από το Ρήγα Φεραίο στην περίφημη "Χάρτα" του, 1797.


Η Ιερά Οδός κατά μήκος της παραλίας προς τη λίμνη Κουμουνδούρου στις αρχές της δεκαετίας του 1930 (Πρακτικά Αρχαιολογικής Εταιρείας 1937, σελ. 40, εικ. 19).


Η λίμνη Κουμουνδούρου από τα ανατολικά προς τα δυτικά 24/12/2003

Κλικάρετε στον τίτλο για να διαβάσετε το ρεπορτάζ του Βασίλη Δανέλη στον Ελεύθερο Τύπο, 6/10/08..
Κλικάρετε επάνω στις φωτογραφίες για να τις μεγενθύνετε

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. έχει ήδη επεξεργαστεί την πρώτη παρέμβαση με θέμα "Η οικολογική και ιστορική ανάδειξη της Λίμνης Ρειτών (Κουμουνδούρου)ανάχωμα στις νέες επιβαρύνσεις της Δυτικής Αθήνας".

Η παρέμβαση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. προτείνει α) την υλοποίηση των σχεδίων/μελετών 1991,2001, 2006 β)την προβολή της οικολογικής και ιστορικής αξίας της λίμνης (συνδέεται με την Ιερά Οδό και τα Ελευσίνια Μυστήρια).
Παράλληλα παρουσιάζει τα εξής θέματα που συνδυάζονται με την ευρύτερη περιοχή της Λίμνης α) Μεταφορά των δεξαμενών πετρελαιοειδών από το Πέραμα στο στρατόπεδο Ξηρογιάννη (συνορεύει με τη λίμνη) β) Τις νέες οδικές επεμβάσεις (δυτική περιφερειακή, Σκαραμαγκάς) γ) διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής Ικονίου - Ασπροπύργου.

Η παρέμβαση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. θα σταλεί στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Κοινοβευλευτικές ομάδες, Κόμματα, ΜΜΕ στις 8/10/08, και είναι διαθέσιμη σε όποιον τη ζητήσει.

Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, για τη Δυτική Αθήνα αυξάνεται. Αναμένουμε το πραγματικό ενδιαφέρον των κυβερνήσεων, των κομμάτων, των αυτοδιοικητικών (ναι και αυτοί έχουν ευθύνες). Οι ενεργοί πολίτες θα εξακολουθήσουν να κάνουν το καθήκον τους, θα παίζουν το ρόλο "της αλογόμυγας" του Σωκράτη...
Δείτε επίσης το ρεπορταζ για τη Λίμνη Κουμουνδούρου ο ΣΚΑΪ TV, 6/10/08 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 9:00 μ.μ. Διαβάστε την παραπάνω ανάρτηση και κλικάρετε στον τίτλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: