Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Εκτός «κλίματος» η Ελλάδα – «Πρωτοφανής στα ιστορικά η ανικανότητα του ΥΠΕΧΩΔΕ"(Green Peace), "Πρόβλημα περιβαλλοντικής πολιτικής" (WWF)


"Συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, όπως προκύπτει από σχετική απόφαση του Τμήματος Επιβολής του ΟΗΕ (CC-2007-1-10/Greece/EB) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, δεν κρίνονται επαρκείς οι πληροφορίες που κατέθεσε εκ νέου η Ελλάδα για το Εθνικό σύστημα καταγραφής εκπομπών, ύστερα από απαίτηση του ΟΗΕ." (WWF).
Κλικάρετε στον τίτλο.

«Θυμίζουμε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κατηγορούσε την Green Peace, το WWF και καταξιωμένους επιστήμονες για δήθεν διασυρμό της Ελλάδας και διαβεβαίωνε ότι ‘η Ελλάδα δεν έχει αποβληθεί από το Πρωτόκολλο του Κιότο. Σήμερα δυστυχώς, το Τμήμα Επιβολής διαψεύδει κατηγορηματικά τον κ. Σουφλιά και δικαιώνει όσους κατέκριναν την πολιτική του Έλληνα υπουργού» (Green Peace) http://www.greenpeace.org/greece/

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. θα προτείνει στο συντονιστικό του Παναττικού Δικτύου Κινημάτων Πόλης που θα συναντηθεί την Τρίτη 14/10/08 στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης να υπάρξει συντονισμός και να γίνει εκδήλωση για την υπερθέρμανση του πλανήτη μέσα στο Δεκέμβριο, όπως είχε γίνει και το 2007. Διαβάστε παρακάτω, σε άλλη ανάρτηση, για την κλιματική αλλαγή στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: