Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η Δυτική Αθήνα δε σηκώνει άλλη περιβαλλοντική επιβάρυνση" - Η δική μας απάντηση


Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε χρέος να δείξουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας και να συμβάλλουμε στη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Θεωρώ αυτονόητο ότι η περιοχή δε σηκώνει άλλη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Είναι καιρός να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες και να κλείσουμε τα ανοικτά περιβαλλοντικά μέτωπα που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούν την περιοχή. Η ανάδειξη του Ποικίλου Όρους σε πνεύμονα πρασίνου, η αξιοποίηση των στρατοπέδων με τη δημιουργία ελεύθερων χώρων στην έκτασή τους και η προστασία των ήδη υπαρχόντων, όπως το Πάρκο Α. Τρίτσης, είναι ορισμένα από τα ζητήματα που πρέπει να διαχειριστούμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Σε μια περίοδο που η επιστροφή στην πραγματική πολιτική αποτελεί ζητούμενο, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της Δυτικής Αθήνας αποτελεί και αυτή κριτήριο αξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου.
(Άρθρο στην εφημερίδα METROCITY, 28/11/08)

Κλικάρετε ακριβώς παραπάνω για να δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τη Λίμνη Κουμουνδούρου (προσοχή η Λίμνη δεν έχει χαρακτηριστεί NATURA που αναφέρει ο κ. Αντιδήμαρχος Ασπροπύργου.
Κλικάρετε στον τίτλο για να δείτε σε ανάρτηση του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ τον Μάρτιο του 2008 το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ (ECO NEWS) το θέμα των λιμενικών εγκαταστάσεων στον Σκαραμαγκά.

Στη συνέχεια διαβάστε την δική μας απάντηση που στάλθηκε στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κύριε Μητσοτάκη, Συμφωνούμε με τις διαπιστώσεις που κάνετε στο άρθρο σας στην εφημερίδα METROCITY όπως και κάθε πολίτης πιστεύω ότι θα συμφωνούσε.
Το ερώτηματα όμως που προκύπτουν είναι:
α) Ποιοι ευθύνονται για την "περιβαλλοντική επιβάρυνση" της Δυτικής Αθήνας?
β) Παρά το γεγονός της διαπίστωσης που κάνετε, τελικά ποιοι είναι αυτοί που σχεδιάσουν την μεταφορά των δεξαμενών πετρελαίου από το Πέραμα στo στρατόπεδο Ξηρογιάννη (πάνω από την ιστορική Λίμνη των Ρειτών - Λίμνη Κομουνδούρου), την επέκταση των ΕΛΠΕ Ελευσίνας (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ), τη λειττουργία των λιμενικών εγκαταστάσεων στο Σκαραμαγκά κ.λπ.
Συγνώμη κε Μητσοτάκη αλλά οι διαπιστώσεις δεν επαρκούν στις ημέρες μας. Οι άνθρωποι και κυρίως οι πολιτικοί (η πολιτική) κρίνονται από τις πράξεις τους και τα αποτελέσματα και όχι από τις διακυρήξεις τους και τις ευχές τους.
Τα δύο παραπάνω video δείχνουν καθαρά τις ευθύνες, "τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία" που έλεγε και ο Κώστας Βάρναλης (αν θυμάμαι καλά).

Κώστας Φωτεινάκης
Πρόεδρος του Οικολογικού Πολιτιστικού Συλλόγου Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. xpolis.@gmail.com / www.xpolis.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

POLY EYGENEIA ME TON MHTSOTAKH - KRAXIMO THELEI

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη... Δεν είμαστε κοράκια για να κράζουμε.
Πολιτισμένοι, έντονα πολιτικοποιημένοι άνθρωποι είμαστε που κρίνουμε και κρινόμααστε.
Όύτε άγγλοι typical ευγενείς ούτε αγενείς.