Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Μπαίνουμε σιγά - σιγά στο κλίμα/ Ιδέες για δράσεις για την 6η Δεκεμβρίου


Φωτογραφία από την Ινδία.

Στις 6 Δεκεμβρίου σε όλη την Ευρώπη θα γίνουν εκδηλώσεις για την προστασία του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 12:00. Έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλές συλλογικότητες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών, συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς. Την πρωτοβουλία της συγκέντρωσης την είχε, όπως και πέρσι, το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης (ΠΔΚΠ) και ενεργών πολιτών.
Όμως οι εκδηλώσεις για την προστασία του κλίματος δεν ξεκινούν ούτε τελειώνουν στις 6 Δεκεμβρίου και ούτε περιορίζονται σε συγκεντρώσεις. Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν νωρίτερα και να τελειώσουν αργότερα.
Στη συνέχεια καταθέτω ορισμένες ιδέες για παρεμβάσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο:
1. Τυπώνουμε μια μικρή ανακοίνωση δική μας ή προσυπογράφουμε μια άλλη που συμφωνούμε. Αν δεν προλάβουμε να προσυπογράψουμε βάζουμε μια σφραγίδα της συλλογικότητας που ανήκουμε στο έντυπο που έχει ήδη εκδοθεί. Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. το έκανε στη «Χάρτα για το κλίμα» των Φίλων της Φύσης (Friends of Nature) και τη διακίνησε στο Δημοτικό Συμβούλιο.
2. Γράφουμε ένα άρθρο ή σημείωμα στο τοπικό τύπο, στο blog κ.λπ. ή χρησιμοποιούμε ένα κείμενο άλλου «εκδότη» που έχουμε.
3. Στέλνουμε ένα mail στους φίλους μας με διάφορα links για παράδειγμα: http://omilosfi.gr/dyn/UserFiles/File/BOOK%20HARTA%20last.pdf, (Η Χάρτα για το κλίμα των Φίλων της Φύσης), http://sofiadimitriou.blogspot.com (Κλιματοφύλακες - κλικάρετε στον τίτλο).
4. Άλλες ιδέες. Aν έχουμε το χρόνο διοργανώνουμε α) ένα μικρό τουρνουά σκάκι αφιερωμένο στη δράση για το κλίμα β) ποδηλατοδρομία γ) προβολή ενός ντοκιμαντέρ ή μια ταινίας σχετικής με το περιβάλλον κ.λπ.
Οι εκδηλώσεις αυτές δεν πρέπει υποχρεωτικά να είναι γιγάντιες, ακόμα και με την παρέα μας μπορούμε να συνευρεθούμε και να μιλήσουμε.
Αν έχετε ένα ξενοδοχείο όπως αυτό της φωτογραφίας.... Ε! τότε... σας συνιστούμε να κάνετε copy paste.

Δεν υπάρχουν σχόλια: