Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2008

Οργή και αγανάκτηση για την επίθεση με καυστικό οξύ στο πρόσωπο της συνδικαλίστριας μετανάστριας Κούνεβα.



Πρωτοφανή δολοφονική επίθεση με καυστικό οξύ στο πρόσωπο, το κεφάλι και τον ώμο της Κωνσταντίνας Κούνεβα πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 12 τα μεσάνυχτα της 22/12, που την περίμεναν έξω από το σπίτι της την ώρα επιστροφής από την εργασία της, με αποτέλεσμα η γυναίκα να βρίσκεται έκτοτε στην εντατική και να κινδυνεύει ακόμα να χάσει τη ζωή της, ή να μείνει με βαρύτατη αναπηρία.
Η Κούνεβα είναι γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων, το οποίο είναι ίσως το πιο ζωντανό σωματείο των επισφαλώς εργαζομένων στην Ελλάδα, που αγωνίζεται σκληρά και ηρωικά για την υπεράσπιση των εργαζομένων που βρίσκονται στην πιο σκληρή εκμετάλλευση και τη μεγαλύτερη εργοδοτική τρομοκρατία, και οργανώνει Ελληνίδες και μετανάστριες - κατά κύριο λόγο γυναίκες.
Εκφράζουμε την οργή μας για την ακραία αυτή και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα μορφή εργοδοτικής τρομοκρατίας, στέλνουμε τις ευχές του για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα της Κούνεβα και θα είμαστε στο πλευρό του σωματείου για τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων και για ελεύθερο συνδικαλισμό.

Τα βασικά Συνταγματικά δικαιώματα όπως του συνδικαλισμού και της προσφυγής στη δικαιοσύνη φαίνεται ότι αμφισβητούνται στην πράξη και με βίαιο τρόπο μάλιστα...
Οι εργαζόμενοι, οι πολίτες αυτής της χώρας δεν μπορούν να επιτρέψουν τέτοιες συμπεριφορές τρομοκράτησης από όπουδήποτε και να προέρχονται. Η δολοφονική απόπειρα -και μάλιστα τις παραμονές των Χριστουγέννων που όλοι ανταλλάσουμε ευχές για ειρήνη και πρόοδο- δείχνει ότι κάποιοι δεν σέβονται απολύτως τίποτα, ούτε δικαιώματα,ούτε θεσμούς, ούτε γιορτές,

1 σχόλιο:

kokkinos είπε...

Πάντα υπάρχουν εφιάλτες, τσιράκια και παλιάνθρωποι. Στις γιορτές θα γίνουν άνθρωποι;
Γιάννης Βέλλης