Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Ο Δικηγόρος της Επιτροπής Πολιτών για τη διάσωση του Ελαιώνα, Κώστας Παπαδάκης: «Ο Παναθηναϊκός να αποσυνδεθεί απο τα συμφέροντα του κ. Βωβού."



Διαβάστε την αποκαλυπτική συνέντευξη του κ.Κώστα Παπαδάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103.3" για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρτατείας, το Mall και το γήπεδο του ΠΑΟ. Κλικάρετε στον τίτλο.
Στη φωτογραφία βλέπετε τη μακέτα του γηπέδου του ΠΑΟ, όλες οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις συνδέονται με το Mall του κ.Βωβού και με άλλες χρήσεις και όχι με το γήπεδο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα των ΕΛ ιθαγενών είναι αναμενόμενο οι μεγαλοκαρχαρίες να εκμεταλεύονται τους διάφορους στρατούς κομματικούς, ποδοσφαιρικούς, θρησκευτικούς κ.ο.κ.. Σε αυτή την περίπτωση αξιοποιήθηκε στο έπακρο η καφρίλα των γηπέδων, αλλά δε τους βγηκε τελικά. Ας ελπίσουμε ότι ανάλογη θα είναι και η απόφαση της ολομέλειας, το οποιο βλέπω λιγάκι δύσκολο μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε σε ποια χώρα ζούμε!

Υ.Γ. Στο πρίσμα+ έβλεπα τη σειρά Κήποι του 21ου αιώνα και συγκεκριμένα έδειχνε ένα εντυπωσιακό πάρκο στο Εδιμβούργο. Για τους έλληνες απόγονους των ζουλού κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο. Το σκουπιδαριό του ελαιώνα μπορει να αντικατασταθεί μόνο από τσιμέντο, αλλιώς θα παραμείνει σκουπίδια. Το κλασικό εκβιαστικό ψευτοδίλημα. Αλλά που να βρει το κράτος λεφτά να φτιάξει πάρκα. Έχουν πετάξει τα λεφτά στις off-shore των πολιτικών, των golden boys και του παπαδαριού!

Ανώνυμος είπε...

Ας διαφωνήσω κι εγώ λοιπόν παραθέτωντας μια άλλη συνέντευξη (βλ. από τη μέση και κάτω) που εμένα προσωπικά με πείθει πολύ περισσότερο από τον κ. Παπαδάκη.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_21/12/2008_296911
Και ναι είμαστε "ιθαγενείς" τη στιγμή που αφήνουμε να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας οι περίφημοι 130 - και όσοι βρίσκονται πίσω από αυτούς - μιλώντας για διάσωση βιοτόπων (αν είναι ποτέ δυνατόν!!). Ναι είμαστε και "απόγονοι των ζουλού" όταν δεχόμαστε την υποκρισία αυτών που μάχονται υποτίθεται για το μέλλον μας ενώ το μόνο που θέλουν είναι να μη γίνει απολύτως τίποτα σε αυτή την πόλη. Ναι οι κακοί "μεγαλοκαρχαρίες" εκμεταλλεύονται ευκαιρίες που (ω του θαύματος) εξυπηρετούν και το δημόσιο το οποίο θέλουμε, δεν θέλουμε, εκ των πραγμάτων "δεν μπορεί". Ναι, όντως, σε αυτή τη χώρα δεν ξέρουμε πώς αλλιώς να υπάρχουμε αν όχι μέσα στην απόλυτη μιζέρια...

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Στα σχόλια του Tobin και της Anthi δεν απαντάω άμεσα λόγω χρόνου - δεν υπάρχει ατελείωτος χρόνος.
Αναρτώ όμως ένα μικρό άρθρο που μου θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα Αριστερά.

Ανώνυμος είπε...

Το "ζουλού" και το "ιθαγενείς" δεν εκφράζει την προσωπική μου άποψη. Αποτυπώνει όμως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, την εικόνα που έχουν για τον ελληνικό λαό οι κρατούντες και το διαπλοκόμενο με αυτούς κομπραδόρικο ελληνικό κεφάλαιο. Πως αλλιώς μπορεί να εκλάβει κανείς το θράσος τους να ξεπουλάνε δημόσια γη σε παπάδες, τσεπώνοντας τις μίζες τους πάντα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τον ελαιώνα. Για τον «ιστορικό» αυτό τόπο υπήρξαν κατά τη διάρκεια του 1980 και 90 Προεδρικά Διατάγματα και γενικότερα σχέδια (Τρίτσης, Μερκούρη, Β. Παπανδρέου) για την αξιοποίηση προ όφελος του λαού. Πράσινο, χώροι αναψυχής κλπ. Μία διέξοδος δηλαδή για τους κατοίκους των γύρω περιοχών και όχι μόνο. Ωστόσο τίποτε από αυτά δεν υλοποιήθηκε. Είναι η γνωστή συνταγή απαξιώσης περιοχών και στη συνέχεια το ψευτοδίλλημα τσιμέντο ή σκουπίδια. Αφού η περιοχή απαξιώθηκε ο εθνικός μας εργολάβος απέκτησε πολύ φθηνά μεγάλα κομμάτια του ελαιώνα, εχοντας προφανώς προσχεδιάσει με τους εθνοπατέρες μας το μέλλον του ελαιώνα. Έτσι στήθηκε το παιχνίδι. Εμένα αυτό υποτιμά τη νοημοσύνη μου και όχι οι 130, έστω και συνασπιστήρια, που προσέφυγαν στα δικαστήρια, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα. Ε λοιπον, εγώ επιλέγω πραγματική ανάπλαση και χώρους να μπορώ να πηγαίνω με τα παιδιά μου και όχι εμπορικά κέντρα για να καταναλώνω.