Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Δευτέρα ξημερώματα: Πραξικόπημα στην καρδιά της Αθήνας. Με ΜΑΤ και με ερπύστριοφορα ο δήμαρχος κ.Κακλαμάνης "κούρεψε" την μικρή όαση που βλέπετε!!!


Αυτό το παρκάκι με τα αιωνόβια δένδρα στην οδό Κύπρου και Πατησίων δεν υπάρχει πια! Η αλλεργία στο φυσικό πράσινο και η έξη στο πλαστικό πράσινο του δημάρχου Αθηναίων στέρησε από τους κατοίκους της περιοχής 45 δένδρα εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν αιωνόβια.Ξημερώματα Δευτέρας 26/1/09 ομάδες ΜΑΤ και συνεργείο του Δήμου «κούρεψαν» την μικρή όαση στην τσιμεντένια Αθήνα για να κάνουν parking. Απαρηγόρητοι αλλά αποφασισμένοι οι κάτοικοι.

Τα κομμένα δένδρα (φωτογραφία από το Indy)

Μάταια τα πουλιά αναζητούν τα "δένδρα που σκοτώσανε" οι διοικούντες το Δήμο Αθηναίων για να ξεκουραστούν (φωτογραφία από το Indy)
Κλικάρετε εδώ και εδώ για περισσότερες περιγραφές και σχόλια.
Αίσχος

5 σχόλια:

Anastasios είπε...

Το θράσος αυτού του τύπου ("Δημάρχου") δεν έχει όρια...

Anastasios είπε...

Α και για να μη ξεχνιόμαστε για τα έργα και τις ημέρες του κ. "Δημάρχου"...πιστέυω ότι η άποψη του θα είναι πάλι ότι η δυναμική αντίδραση των κατοίκων δεν είναι αυθόρμητη, αλλά είναι υποκεινούμενη από τον Τσίπρα και το Σύριζα :))

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει σήμερα αυτοδιοικητικό κίνημα?
Είναι ντροπή για την Αυτοδιοίκηση του Μακρή, του Φωλόπουλου, του Σκαμπά, του Μπένου, του Κορτζίδη κ.ά. να είναι δήμαρχος Αθήνας και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

Η ενέργεια αυτή του κ.Κακλαμάνη καθώς και οι απαρέδεκτες δηλώσεις για το θέμα του Ελαιώνα προσβάλει το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ανώνυμος είπε...

"Πραξικόπημα"! "ερπυστριοφόρα"!! οι λέξεις αυτές είναι πολύ σοβαρές για να τις χρησιμοποιείτε με τέτοια ευκολία..Γιατί τίποτα από ότι συμβαίνει στην πραγματικότητα δεν τις δικαιολογεί πέραν του ότι προφανώς θέλετε εσκεμμένα να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Στην πραγματικότητα κόπηκαν 12 δέντρα ενώ άλλα 40 μεταφέρθηκαν και μεταφυτεύτηκαν στο φυτώριο του Δήμου Αθηναίων και τα ΜΑΤ ήρθαν μετά και όχι μαζί με τα συνεργεία λόγω των επεισοδίων. Το πάρκο θα ξαναφτιαχτεί με 150 νέα δέντρα πάνω από τριώροφο πάρκινγκ 180 θέσεων που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή. Οποιος ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γνωρίζει καταλαβαίνει την ανακούφιση που αυτό θα φέρει στους κατοίκους

Κώστας Φωτεινάκης είπε...

Το πραξικόπημα γίνεται το πρωί και πριν "ξυπνήσουν" οι άνθρωποι - τους πιάνουν στον ύπνο.

Στην περίπτωση του πάρκου δεν ήταν "ο γαλατάς" που ξύπνησε τους κατοίκους. Ο Τζώρτσιλ έλεγε ότι "Δημοκρατία έχουμε όταν σου χτυπάνε πρωί πρωί την πόρτα σου και εσύ είσαι βέβαιος ότι είναι ο γαλατάς". Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν φυσικά ο "γαλατάς" που χτύπησε.... αλλά ο κ.Κακλαμάνης, εννοούμε ο Δημοτικός Αρχοντας κ. Κακλαμάνης, γνωστός και ως Βοτανικοκτόνος.
Εάν εσείς πάντως είστε σίγουρος/η ότι το πράσινο και η ποιότητα ζωής αναβαθμίζεται στην περιοχή που κόποκαν τα δένδρα τότε εμείς δεν μπορούμε να σας αλλάξουμε γνώμη.